VIDEO: Český rozhodčí zařízl Iry? Při penaltách jim vyloučil brankáře

15. května 2018·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: Reprofoto (Twitter)

Český fotbalový sudí Zbyněk Proske patrně dostane zákaz vstupu do Irska. Ve čtvrtfinálovém zápase mistrovství Evropy do 17 let mezi Irskem a Nizozemskem totiž během rozhodujícího penaltového rozstřelu vyloučil irského gólmana. Irsko nakonec kvůli tomu po penaltách prohrálo.

Mladý brankář nejprve pokutový kop vyrazil a odvrátil tak mečbol Nizozemců. Asistent rozhodčího však praporkem signalizoval gólmanovo vyběhnutí z brankové čáry dříve, než nizozemský hráč kopl do míče, což se podle dva roky starého pravidla automaticky trestá žlutou kartou.

Pro irského brankáře to však byla už druhá žlutá v zápase, a tudíž dostal červenou kartu. Svému vyloučení nemohl gólman uvěřit a rozplakal se. Jelikož už Irové nemohli střídat, musel k opakované penaltě nastoupit do branky hráč z pole. Nizozemci tentokrát už mečbol proměnili a slavili postup do semifinále.

Český arbitr se nechal slyšet, že gólmana na pohyb na brankové čáře varoval s tím, že mu hrozí žlutá karta. To však nechtějí přijmout irští fandové, pro které je Zbyněk Proske momentálně nepřítel číslo jedna.

ok

Články - další články

Doporučujeme