Jsem se sebou naprosto spokojená, tvrdí Věra Mikulcová. Kritikům se prý jen směje

26. září 2019·Články·Barbora Pisingerová

Foto: Facebook / Věra Mikulcová

Českým veřejným prostorem v posledních týdnech zahýbala úspěšná kulturistka Věra Mikulcová. Držitelka dvou světových rekordů otevřeně přiznává, že bez dopingu to v dnešní kulturistice nejde. S tím, jak ji tyto látky mění, však žádný problém nemá. Ba naopak - její vzhled jí prý naprosto vyhovuje a pro kritiky má pouze smích. 

Česká kulturistka Věra Mikulcová má za sebou ve svém odvětví pozoruhodnou kariéru. Na svém kontě má hned dva světové rekordy, pravidelně vyhrává na zahraničních soutěžích a trénuje i desetkrát týdně. Věra ale přiznává, že za její hvězdou kariérou stojí i doping. Bez něj by totiž prý neměla šanci. “Bohužel je to tak, že když chcete něco dokázat, nejenom v kulturistice se bohužel musí tyhle věci užívat,” popsala sportovkyně v internetovém pořadu Prostor X na webu Reflexu.

Na přímou otázku, zda tyto látky užívá, odpověděla Věra zcela otevřeně. “Určitě to na mě taky vidíte, že jsem trošičku na jiný bázi, než klasická ženská. Samozřejmě, nebudu tady lhát. Myslím si, že to není nic, co by nikdo nevěděl, a na té profesionální úrovni to je prostě tak, je to vlastně součást té přípravy,” přiznala sportovkyně, která si je vědoma, že se od normálních žen liší. Ostatně musí kvůli tomu například nakupovat v pánské konfekci.

Urážky a kritiku ze strany veřejnosti však snáší s pozoruhodnou lehkostí. “Já to snáším strašně dobře, já si z toho vůbec nic nedělám. Já se prostě cítím dobře, dělám to, co mě baví, mám partnerku, která mě v tom podporuje, takže já vždycky, když rozkliknu ty diskuze, tak se tomu fakt směju,” svěřila se v rozhovoru.

Lidé, kteří ji kritizují, jí navíc za rozčilování obvykle ani nestojí. “Když si rozkliknete toho člověka, tak tam vidíte, jak ten člověk vypadá. A buď jsou to takovéhle sušinky a nebo jsou to lidi, co prostě sedí doma, takhle u vína, u piva, nikam nevylezou, prostě jenom komentujou nás ostatní,” myslí si.

“Člověk, který do mě rýpe, tak když ho potkám čelně, tak on takhle udělá, jako že tam není. Takže o to víc mi to přijde k smíchu. Když se zeptáte lidí, co jsou kolem mě, tak ví, že jsem v pohodě, že takhle jak jsem, tak se mi to líbí, baví mě to a naopak mě strašně podporují a ví, že se těmhle lidem směju,” uvedla Mikulcová. “Jsou to hrdinové za klávesnicí, do očí mi nikdo nikdy nic neřekne. Což si myslím, že je škoda, já bych mu to hezky vysvětlila,” dodává.

Kulturistika ale bohužel v českých poměrech Věru Mikulcovou neuživí. Pro sponzory jsou mnohem atraktivnější kolektivní sporty jako je fotbal nebo hokej. Nakonec ale našla způsob, jak si vydělávat svým koníčkem – společně s partnerkou Janou provozuje v Jihlavě posilovnu, kde trénuje s lidmi.

Bez okolků přiznává, že homosexuální orientace mezi kulturistkami není ničím výjimečným. “Ten poměr je určitě větší a i jak se říká nějaká čtyři procenta, tak ani mezi normálními lidmi to čtyři procenta opravdu nejsou,”okomentovala se smíchem.

Články - další články

Doporučujeme