VIDEO: Mladík vylezl z okna vlaku během jízdy. Policie zjišťuje jeho totožnost

9. srpna 2018·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: Reprofoto (YouTube)

Mladík si zahrál na akčního hrdinu a před kamarády se pochlubil kouskem, který je opravdu nebezpečný. Na trati mezi Letovicemi a Brnem vylezl okem z vlaku, který jel rychlostí přes 100 km/h, a přelezl do vedlejšího okna.

Chování těchto cestujících hodnotíme jako vysoce rizikové. Muž, který vylézá z kupé, svým jednáním ohrožuje na životě sám sebe, ale zároveň ohrožuje také bezpečnost a plynulost železniční dopravy,” uvedla pro server iDNES.cz mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová. “V případě, že by ho přistihl průvodčí, mohl mu udělit finanční postih a nařídit vyloučení z přepravy,” doplnila.

K celé události se vyjádřila i policie, podle které muž porušil drážní zákon. “Lidé nacházející se v obvodu dráhy jsou povinni dbát o svoji bezpečnost, dbát pokynů provozovatele dráhy k zajištění bezpečnosti osob a bezpečnosti provozování dráhy a jsou povinni zdržet se všeho, co by mohlo rušit nebo ohrozit provozování dráhy, mít za následek vznik škody nebo narušit veřejný pořádek,” sdělila serveru policejní mluvčí Petra Hrůzová. Mladíkovi hrozí pokutu až 10 tisíc korun.

Není to však poprvé, co se mladík předváděl před kamerou. Na svém facebookovém profilu, kde je uveden jako Boris, má další video, které se dá považovat za ohrožování bezpečnosti provozu. Na silnici se držel auta, které řídili jeho kamarádi, a jel přitom na skateboardu. Na profilu uvádí, že jel 75 km/h.

Články - další články

Doporučujeme