VIDEO: Muž chtěl zabránit odtahu svého vozu. Před policisty se zamkl v autě

18. února 2019·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: Policie ČR

Řidič nerespektující dopravní značení, který neoprávněně stál na vyhrazeném parkovišti bez platného oprávnění, musí počítat s postihem a i s možným odtahem vozidla. Dvaadvacetiletý majitel vozidla si to však nenechal líbit.

Středeční rutinní řešení přestupku se však neobešlo bez donucovacích prostředků. Dvaadvacetiletý muž se pokusil zmařit odtah vozidla tím, že se v něm uzavřel.

Ve středu odpoledne si v Dlouhé ulici v Praze 1 všimla hlídka strážníků osobního vozidla, které stálo v rezidentní zóně bez oprávnění, proto strážníci rozhodli o jeho odtahu. Ve chvíli, kdy bylo vozidlo naloženo na odtahovém autě, přijel na samovyvažovacím vozítku muž, opřel ho o odtahové vozidlo, vyskočil na plošinu, rychle sedl do vozidla a uzavřel se v něm.

Nad vozidlem byl zavěšen na hydraulickém rameni kříž určený k upevnění vozidla a případný jeho pohyb či pád by mohl dotyčného ohrozit na životě. Strážníci muže opakovaně vyzvali, aby z auta vystoupil.

Na výzvy mladík nereagoval. Strážník proto využil okamžiku, kdy otevřel boční okénko a zabránil jeho zavření. Druhý člen hlídky pak otevřel dveře. Za pomoci hmatů a chvatů hlídka mladíka dostala na plošinu odtahového vozidla.

Po celou dobu arogantní muž strážníky vulgárně urážel a snažil se všemožně zabránit odtahu svého vozidla, což se mu nakonec nepovedlo. Přestupky neuposlechnutí výzvy úřední osoby, znevážení úřední osoby při výkonu její pravomoci a nerespektování dopravního značení se bude zabývat příslušný správní orgán.

Články - další články

Doporučujeme