VIDEO: Žena chtěla skočit z okna. Zásah hasičů obdivuje celý svět!

7. června 2018·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: Latvian firefighters (Facebook)

Práce hasičů spočívá nejen v hašení požárů, ale také v záchraně životů, a to někdy i dosti riskantním způsobem. Lotyšský hasič může o tom vyprávět, protože zachránil ženu, která chtěla skokem z okna spáchat sebevraždu.

Obdrželi jsme oznámení, že z okna panelového domu ve čtvrtém patře se chystá skočit žena,” uvedl mluvčí lotyšského hasičského sboru State Fire And Rescue Service Of Latvia.  K případu vyrazili Tomas Jaunzems a jeho kolega.

Dvojice se rozhodla vlézt do bytu, který se nacházel ve třetím patře. Jejich záměrem bylo pokusit se ženu chytit, pokud by se odhodlala ke skoku. “Bylo to poprvé, co jsem to udělal. Nic takového jsme nikdy nenacvičovali,” uvedl Tomas Jaunzems pro server Bored Panda.

Tomas se naklonil z okna co nejvíce mohl a jeho kolega ho jistil, aby nevypadl. Jakmile žena skočila, Tomas zareagoval včas a ženu při pádu zachytil.

Odvážného činu si všiml také lotyšský ministr vnitra Rihards Kozlovskis, jenž práci hasičů ocenil. Rozhodl se také, že hasičské duo dostane cenu. “Jsem hrdý na tyto dva záchranáře, kteří zachránili lidský život,” podotkl ministr.

Články - další články

Doporučujeme