Za lži o tom, že mě doprovází několik sester a lékařů, nepustím rozhlas na tiskovou konferenci, řekl Zeman na Frekvenci 1. ČRo se prezidentu omluvil

20. září 2018·Články·Lukáš Vaněk

Prezident Miloš Zeman poskytl během své státní návštěvy Německa exkluzivní rozhovor rádiu Frekvence 1. Mimo jiné v něm okomentoval informace o tom, že ho má na cestě doprovázet několik lékařů a zdravotníků. Veřejnoprávní rozhlas se už prezidentovi omluvil.

Novinář Pavel Polák z Českého rozhlasu se posléze prezidentovi za neověřenou informaci omluvil.

Jako novinář se hlásím k vysokým standardům této profese. K tomu také patří uznat chybu, pokud se jí dopustím. Informaci, že s prezidentem Zemanem jedou do Berlína tři lékaři a čtyři sestry, jsem získal z jednoho zdroje, a nemůžu ji ověřit. Za zveřejní této zprávy na svém facebookovém profilu se tímto Kanceláři prezidenta republiky omlouvám,” uvedl Polák na svém facebooku.

Jako novinář se hlasím k vysokým standardům této profese. K tomu také patří uznat chybu, pokud se jí dopustím….

Zveřejnil(a) Pavel Polák dne Čtvrtek 20. září 2018

Posléze se prezident Zeman rozhodl, že omluvu redaktora přijme a veřejnoprávní rozhlas na tiskovou konferenci pozve. “Na základě omluvy, která zazněla, nebude v souvislosti s tiskovou konferencí proti ČRo uplatňována restrikce,” řekl mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

Články - další články

Doporučujeme