Američana české »ano« stálo miliony

3. ledna 2020·Zábava·Lenka Skrzeczkova

Terapeut J. D. Barton (Reprofoto: Facebook We love Czechia)

V Americe obnovili na konci roku proslulou soutěž Chcete být milionářem? Zajímavostí je, že diváci zde mohli vidět i českou stopu. Soutěžící J. D. Barton dostal otázku za půl milionu dolarů (cca 10,8 milionu korun), kde stálo v jakém jazyce slovo ano znamená souhlas. Bohužel soutěžící přiznal, že vůbec netuší a spokojil se s nižší výhrou. Informovaly o tom Novinky.cz.

Soutež oslavila letos dvacet let od jejího prvního uvedení na obrazovky. Televize ABC tak odvysílala speciální řadu s celebritami, bohužel díváky tato verze nenadchla. Proto se rozhodli v prosinci koncept změnit a producenti dali možnost vyhrát lidem, kteří během pandemie koronaviru bojují v první linii.

Diváky oslnil v jednom z posledních dílů terapeut  J. D. Barton. V soutěži se dostal až k otázce za 500 tisíc dolarů (v přepočtu cca 10,8 milionu korun). Bohužel o rovný milion korun ho obrala předposlední otázka na kterou neznal odpověď.

“Pro anglicky hovořící je to matoucí, ale ve kterém jazyce znamená slovo “ano” souhlas?” zeptal se moderátor Bartona. Na výběr pak měl ze čtyř možností: čeština, korejština, arabština nebo portugalština. Soutěžící ale přiznal, že ani jeden z uvedených jazyků nezná.

Logicky ale vyloučil portugalštinu, protože předpokládal, že je podobná španělštině. Arabštinu vyloučil taky, ale váhal mezi češtinou a korejštinou.

Moderátor Jimmy Kimmel Bartonovi také nedokázal nějakým způsobem pomoc. “Nikdy jsem v těchto zemích nebyl, taky mě níkdo nepožádal o pomoc s otázkou za milion dolarů,” popsal se smíchem. Soutěžíci nakonec neriskoval a spokojil se jen s 250 tisíci (5,4 milionu korun). Soutěž tedy ukončil.

Následně si zkusil tipnout a vybral češtinu. I tak ale nebyl zklamaný. “Za ty peníze toho mohu pro rodinu udělat tolik,” uvedl po soutěži Barton.

 

 

 

Zábava - další články

Doporučujeme