Bez těchto filmů by to nebyly ty pravé Vánoce! Které to jsou?

24. prosince 2019·Zábava·Lukáš Vaněk

Zdroj: CSFD.cz

Vánoční svátky nejsou jen dárky, bramborový salát nebo cukroví, ale také filmy, u kterých se sejde celá rodina a společně se u nich pobaví. Vybrali jsme pro vás pět snímků, které nejenže patří k vánočním svátkům, ale velmi rádi se na ně díváme i mimo ně.

Pelíšky (1999)

Potřebovali jsme lidi, kteří nám postavy nejenom odehrají, ale kteří vnesou do příběhu i svoje osobní kouzlo a zkušenost. A měli jsme štěstí, protože na účast ve filmu kývly naše největší současné herecké hvězdy,” uvedl před časem režisér Jan Hřebejk pro Českou televizi. Nezbývá nic jiného, než s ním souhlasit. Nekývnout na tak skvělý scénář, by snad znamenalo zločin.

Zdroj: CSFD.cz

Láska nebeská (2003)

Když už je řeč o skvělém hereckém obsazení, nemůžeme nezmínit ani britskou romantickou komedii Láska nebeská, která si našla silnou fanouškovskou základnu i našich končinách. V populárním snímku Richarda Curtise se objevily takové hvězdy jako Liam Neeson, Emma Thompson, Keira Knightley, Hugh Grant, Colin Firth, Rowan Atkinson, Bill Nighy nebo Alan Rickman. Romantická komedie se stala hitem i díky cover verzi písně Christmas Is All Around, kterou přezpíval herec Billy Nighy.

Zdroj: CSFD.cz

Sám doma (1990)

Na co jsme to zapomněli? Na Kevina,” zní hláška z americké komedie, která se u nás stala velmi populární díky mistrovskému dabingu Václava Postráneckého a Ladislava Beneše, kteří propůjčili hlas dvěma lupičům snažící se vyzrát na malého kluka samotného v domě, jehož rodina zapomněla při cestě na dovolenou doma. Ačkoli dal představitel Kevina Macaulay Culkin později místo herecké kariéře přednost drogám a skandálům, Sám doma zůstane dozajista jeho nejlepším filmem.

Zdroj: CSFD.cz

Tři oříšky pro Popelku (1973)

Česká klasika, která je díky česko-německé produkci velmi populární i u západních sousedů. Role Popelky udělala z Libuše Šafránkové idol a málokdo si dokáže snímek bez ní představit. Výborný mix estetického cítění, výborného hereckého obsazení, úžasné hudby od Karla Svobody a humoru dělá z Tří oříšků pro Popelku zaslouženě českou televizní klasikou, která nemůže na Vánoce chybět.

Zdroj: CSFD.cz

Grinch (2000)

Možná budete u tohoto snímku kroutit hlavou, ale Grinch bezesporu patří mezi televizní klasiky, které se promítají o Vánocích. Americký rodinný film s Jimem Carreym v hlavní roli mrzutého zeleného skřeta, který vánoční svátky z celého srdce nesnáší, byl natočen podle knihy od amerického spisovatele knih a básní pro děti a karikaturisty píšícího pod pseudonymem Dr. Seuss Jak Grinch ukradl Vánoce. V roce 2018 vyšla animovaná verze tohoto snímku, ale mnozí fanoušci se shodují, že hraná verze s Carreym, jež získala Oscara za masky, je pravý vánoční film se zvláštním kouzlem, jenž dokáže oslovit i ostatní škarohlídy, jako je Grinch.

Zdroj: CSFD.cz

Zábava - další články

Doporučujeme