Bizarní světový rekord: Do Guinnessovy knihy rekordů se můžete dostat i s lentilkami

28. června 2021·Zábava·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Pokud jste se chtěli v minulosti zapsat do světové knihy rekordů, byl to obvykle velký oříšek. Takovým dnům už odzvonilo. Teď vám ke slávě stačí jen balíček lentilek. Informovala o tom server Brobible.

Koho by napadlo, že počet lentilek od společnosti M&M’s vyskládaných na sebe patří mezi světové rekordy. Ale je to tak. Dosavadními držiteli byli Silvio Sabba z Itálie a Australan Brendan Kelbie. Oba dokázali sestavit sloupec ze čtyř lentilek.V červnu ale jejich rekord překonal Brit Will Cutbill.

Will překonal dvojici o jednu jedinou lentilku.Celý nápad vznikl během lockdownu, kdy muže napadlo začít cukrovinky stavět na sebe. Následovalo mnoho neúspěšných pokusů. Až jsem si jednoho dne řekl, že to prostě dám, tak jsem si na to sedl s odhodláním to splnit,” uvedl Cutbill pro Brobible.

Rekord se mu podařilo pokořit již v lednu. Guinnessova kniha o tom veřejnost informovala až v červnu.Vždy jsem chtěl pokořit nějaký světový rekord. Každý rok si kupuji knihu a snil jsem o tom, že si v ní jednou přečtu své jméno,” dodal s tím, že si přeje v budoucnu pokořit další rekordy.

Tyto bizarní rekordy se v knize objevují v posledních letech častěji a to díky sponzoringu. U každého úryvku nechybí zmínka o výrobci. Je tak jasné, kam se současná Guinnesssovka ubírá. Pokud tedy taky máte pocit, že byste mohli překonat rekord, tak směle do toho. Jen nezapomeňte zvolit správné lentilky.

Zábava - další články

Doporučujeme