Další radost v pražské Zoo! Samice Kijivu porodila gorilí mládě

12. dubna 2024·Zábava·Redakce

Samie Kijivu s mládětem (Zdroj: instagram pražské zoo)

Pražské Zoo se letos daří. Je teprve duben a v největší zoologické zahradě v Česku se radují z druhého přírůstku. Gorilí samice Kijivu v noci porodila mládě.

O novém mláděti gorily nižinné informoval na sociální síti X ředitel zahrady Miroslav Bobek. Jde o druhé gorilí mládě narozené v Praze tomto roce. Na začátku ledna se narodila samička, která dostala jméno Mobi.  „Je to tak, Mobi má sourozence! Kijivu před chvílí porodila,“ uvedl v 01:10 ředitel zoo.

Kijivu je babičkou gorilí samice Duni, které se letos 2. ledna narodil potomek pojmenovaný Mobi. Jak v případě Mobi, tak i nyní u potomka Kijivu, je otcem mláděte samec Kisumu. Zoo už ukázala první fotky nového mláděte. Zda se jedná o holku nebo kluka a jak se jmenuje, se zatím samozřejmě neví. To bude nějaké dny, možná týdny ještě trvat.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Miroslav Bobek (@miroslavbobek)

Pražská zoo chová gorily nížinné od roku 1963 a prvním chovancem byl samec Titan, po něm přišla samice Nigra. Asi nejznámější gorilou byla Moja. Ta se narodila v zoo 13. prosince 2004 a byla prvním gorilím mládětem, které se narodilo na území české zoo. V listopadu 2011 se Moja odstěhovala do Španělska, kde žije v parku Cabárceno.

Zábava - další články

Doporučujeme