DC natáčí animák o komunistickém Supermanovi. Rudá hvězda má být v kinech příští rok

22. července 2019·Zábava·Barbora Pisingerová

Když se řekne Superman, většina lidí si představí kladného superhrdinu v kostýmu v amerických barvách s velkým písmenem S na hrudi. To by se však brzy mohlo změnit. Společnost DC Universal Movies totiž oznámila natočení animovaného filmu podle komiksu Superman: Rudá hvězda, ve kterém malý Kal El nedopadl do Kansasu, ale do Ruska 50. let.

Vznik nového animovaného filmu byl oznámen během světové premiéry snímku Batman: Hush na Comic-Conu 19. července. Alternativní komunistický Superman existuje již nějaký čas v komiksové podobě, nyní se však zápletka z pera Marka Millara dočká i filmového zpracování.

Hraný snímek se však zatím nechystá. I tak půjde o přelomový zážitek pro všechny fanoušky, kteří na snímek Superman: Rudá hvězda (Superman: Red son) na filmovém plátně trpělivě čekají.

Do kin by se měl nový animák dostat v roce 2020. Superman v něm jako malý chlapec nedopadl na pozemek manželů Kentových v americkém Kansasu, nýbrž na území Sovětského svazu v 50. letech. V průběhu dospívání se z něj stane místní hrdina a dokonce i politická osobnost.

V komiksu vystupuje i komunistická verze Batmana, Wonder Woman nebo Green Lanterna, Superman tak nebude sám. Utajit Supermana s jeho schopnostmi však není nic lehkého a pro Sovětský svaz ani žádoucího. Jakmile se však informace v šedesátých letech dostane do Spojených států, začnou se obě velmoci předhánět v tréninku nadlidí. A přední americký vědec Lex Luthor dostane za úkol Supermana zlikvidovat.

 

Zábava - další články

Doporučujeme