Dobové seriály mají úspěch! Televize Nova přijde s vlastním, ponese název Zlatá labuť

6. prosince 2022·Zábava·Redakce

Seriál Zlatá labuť. (Zdroj: se souhlasem TV Nova)

Daniela Kolářová, Petr Kostka, Petr Stach, Robert Mikluš nebo Marta Dancingerová. Tihle a mnoho dalších herců se představí v první dobovém seriálu televize Nova Zlatá labuť, který si vezme pod svá křídla Biser A. Arichtev a Braňo Holiček. Informaci zveřejnila televize Nova.

Nový seriál Zlatá labuť plánuje televize Nova začít vysílat už na začátku roku. Děj se má odehrávat těsně před a během druhé světové války a sleduje osudy lidí pracující v luxusním nákupním centru. Pro televizi Nova je to první historicky dobový výpravný seriál, který se bude odehrávat ve třicátých letech v Československu.

Podobný obchodní dům neměl v té době v Československu obdoby. “Budeme vyprávět příběh zaměstnanců a majitelů nově otevřeného obchodního domu. Zejména tři hlavní hrdinky, mladé dívky, očekávají, že se jim v nové práci naplní životní cíle a touhy, a možná i doufají, že zde najdou ochranu před nástrahami vnějšího světa, kde se schyluje k válce. Pro všechny je to úžasná práce v novém luxusním a atraktivním světě, který v tehdejším Československu neměl obdoby,” řekl showrunner a producent Filip Bobiňski. Režie se ujal Biser A. Arichtev a Braňo Holiček.

Seriál Zlatá labuť. (Zdroj: se souhlasem TV Nova)

Zlatou labuť ovládá rodina Kučerů, které tvrdou rukou vládne otec Rudolf. Toho si zahrál Petr Kostka, jeho ženu Boženu zase Daniela Kolářová. Spolu s nimi se do provozu domu zapojují i jejich tři děti. Rudolf mladší, kterého ztvární Petr Stach je po dětské obrně upoután na invalidní vozík a rebelující syn Petr alias Adam Vacula. A dcera Irena neboli Kristýna Ryška, intrikánka a milovnice luxusu, která žije v nespokojeném manželství s Lukášem neboli Robertem Miklušem.

Ústřední dvojicí bude Bára Veselá v podání Marty Dancingerové, která utíká před spravedlností a tak trochu omylem se stane prodavačkou ve Zlaté labuti a Petr Kučera. Petr je podnikatel, který se vrátil z cest po světě, kde se inspiroval a v Praze právě rozjíždí svůj nový projekt nazvaný Zlatá labuť. Líbí se mi na něm, že každý problém, který se objeví, ať už doma, nebo ve firmě, se snaží řešit lidsky a gentlemansky a že je to člověk s vizí, který chce do Československa přivézt něco, co tady ještě nebylo,” řekl ke své roli herec Adam Vacula.

Kromě Báry budou důležitou roli hrát i její kolegyně. Eva Dušková alias Beáta Kaňoková, která chce být slavnou herečkou a Alena Zimová v podání Simony Lewandovské. Na dobový seriál v podání televize Nova se můžete těšit na začátku roku 2023.

Zábava - další články

Doporučujeme