FOTO: Internet šílel z fotky ducha, po pěti letech vyšel najevo pořádný trapas

14. října 2018·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: Reprofoto Science Chanell

Amatérská historička Fiona Powell nevěřila svým očím, když si  prohlížela Google Earth. Poblíž místa, kde v minulosti stávala vesnice, narazila na podivnou věc. Obrázek vypadal jako duch muže v placaté čepici. Žena sdílela snímek na sociálních sítích a okamžitě se z něj stal virál. Děsivý objev má ale jeden háček.

Kolem snímku údajného ducha v placaté čepici se na internetu strhla vášnivá diskuse. Příspěvek Fiony Powell sdílela dokonce Kim Kardashian a přitáhla tak k němu velkou pozornost svých početných fanoušků. Mnozí okamžitě uvěřili, že jde o projev nadpřirozených sil.

Příběhu navíc nahrávala do karet lokace snímku. Nedaleko totiž stávala starodávná vesnička Charlton. V roce 1946 však musela ustoupit, když se kvůli speciálnímu, novému a obrovskému letadlu muselo rozšířit místní letiště. Umírající vesnička proto musela být vybagrována a srovnána se zemí. Mohlo snad jít o někoho, kdo na místě kdysi žil a zemřel?

Skutečnost je o mnoho méně fascinující. Případem údajného ducha se zabývalo množství lidí a po pěti letech od poplachu s tajemnou postavou vyšla najevo pravda. Fotografický analytik Marc D’Antonio totiž místo porovnal s novějšími snímky z dronů. Zjistil, že celý ten humbuk způsobil pouhý stín. Na místě je totiž menší věž, která na původním snímku z ptačí perspektivy nebyla moc vidět. Muž je tak ve skutečnosti pouhým stínem této věžičky.

Zábava - další články

Doporučujeme