FOTO: Studentka (18) porazila rakovinu! Pochlubila se úžasnou proměnou

22. června 2018·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: Facebook / Ellie Douglas

Ačkoli má mnoho mladých lidí občas pocit, že se jim nemůže nic stát, smrtelné nemoci netrápí jen lidi v důchodovém věku. Své o tom ví studentka z Velké Británie Ellie Douglas (18). Když jí bylo pouhých 17 let, lékaři jí zdělili děsivou diagnózu.

Teprve sedmnáctiletá studentka Ellie musela ze dne na den přijmout fakt, že trpí tzv. Hodgkingovým lymfomem, tedy zhoubným onemocněním lymfatického systému. Absolvovala čtyři cykly chemoterapií a protrpěla si velké bolesti. Velmi přibrala a přišla o vlasy i řasy. Když chtěla z domu na chvíli ven, byla tak zesláblá, že musela používat invalidní vozík.

Velmi ji trápilo, že se její přátelé mohou klidně bavit a užívat si starosti náctiletých, zatímco ona bojuje o život a nic z toho možná ani nepozná. Ellie se ale odmítla vzdát a neztrácela naději, že všechno překoná. A časem se poštěstilo. Lékaři dívce naordinovali steroidy, které jí měly pomáhat zvládat vedlejší účinky chemoterapie.

 

Zveřejnil(a) Ellie Douglas dne Čtvrtek 14. červen 2018

Pacientka se rozhodla začít pravidelně protahovat své tělo v posilovně a brzy se dostavily první výsledky. A dívka byla nadšená! Vracela se jí původní váha a ona si připadala silnější a víc fit. Jak se její stav postupně zlepšoval, začaly jí navíc opět růst vlasy a řasy a dívčino sebevědomí se opět vracelo do původního stavu.

Už je to déle, než rok, co začala studentka se zákeřnou nemocí bojovat a konečně se zdá, že je z nejhoršího venku. V budoucnu by se dívka ráda živila jako maskérka a otevřela si svůj vlastní kosmetický salon. Držíme palce!

Zábava - další články

Doporučujeme