GALERIE: Farmář si na eBay koupil obrovské vajíčko; vyklubal se z něj super mazlík!

23. září 2018·Zábava·Barbora Pisingerová

Na serveru eBay dnes seženete prakticky cokoli a spousta lidí, mezi nimi i mnoho Čechů, toho také pravidelně využívá. Vyzkoušet se ho rozhodl také farmář jménem George Osgood, který si přes stránku pořídil čtyři obrovská vajíčka. Co s nimi udělal?

Vejce, která si Osgood koupil, byla asi čtrnáctkrát větší, než ta slepičí. Podle prodejce měla zhruba 50 % šanci na vylíhnutí. Mladý farmář se to rozhodl otestovat a po rozsáhlém zjišťování patřičných informací udělal všechno pro to, aby se z vajec vyklubala zdravá mláďata.

Nakonec byl úspěšný jen částečně. Ze čtyř vajec se jedno. Ptáčátko však bylo viditelně slabé a nebylo jisté, jestli přežije. “Nemohu si pomoct, ale možná jsme něco pokazili a je to naše vina, že jsme neměli dvě zdravá ptáčata. Udělali jsme ale, co jsme mohli, a zjistili jsme si spoustu informací,” svěřil se farmář serveru Bored Panda.

Ptáčata, která se vylíhla, byla druhu emu, který běžně žije v Austrálii. Již po týdnu od vylíhnutí však slabé ptáče vypadalo o dost lépe a rodina mu začala říkat Paul. Když se o něco později ukázalo, že Paul je ve skutečnosti samička, rozhodli se jí už jméno ponechat.

Paul nakonec vyrostla do impozantních rozměrů a stala se z ní zdravá dospělá “emice”. Udělala si přátele mezi slepicemi na farmě a k lidem z rodiny silně přilnula. Za hezkého počasí lítá po zahradě a když je ošklivo, přitulí se k lidem uvnitř domu. Zvykla si na lidský kontakt, naučila se dokonce cestovat v autě a dnes je nepostradatelným členem rodiny.

 

Zábava - další články

Doporučujeme