Muž byl 7 minut mrtvý a přežil. Nyní popsal svou zkušenost

11. ledna 2020·Zábava·Redakce

Zdroj: Instagram / artshivinder

Londýnský divadelní herec Shiv Grewal utrpěl před pěti lety vážný infarkt, během kterého málem zemřel. Jeho srdce dlouhých sedm minut vůbec nebilo a on potom strávil ještě měsíc v umělém spánku. Měl však štěstí. Nakonec se zotavil a i když má dnes přece jen ještě nějaké následky, žije prakticky normální život. Na svou zkušenost však nemůže zapomenout.

Kvůli zdravotním potížím má nyní Grewal pohybové potíže a na prkna divadla se proto dnes šedesátiletý muž již zřejmě nevrátí. Po velmi silném zážitku, kdy jak sám tvrdí, zažil vlastní smrt, se však začal věnovat jinému druhu umění. Začal malovat a ve svých dílech se pokouší znázornit, co prožil.

“Nějak jsem poznal, že jsem mrtvý. Uvědomoval jsem si, že můj mozek umírá, a křičel jsem o pomoc. V tu samou chvíli jsem ale také cítil, jak se mé tělo odděluje. Jako bych byl v prázdnotě, ale dokázal mít emoce a pocity. I když jsem věděl, že jsem mrtvý, zároveň jsem věděl, že existuje šance vrátit se domů,” svěřil se s neobyčejným zážitkem britskému listu The Daily Mail.

Muž dokonce tvrdí, že zná odpověď na otázku, která lidstvo fascinuje již od počátku věků. “Také jsem chápal, že se znovu narodím. Bylo přede mnou množství možností, různých životů a reinkarnací, které mi byly nabízeny, ale já je nechtěl. Přál jsem si vrátit do svého života, do mé doby a k mojí ženě,” uvádí.

Pocit přirovnal ke stavu bez tíže. “Neměl jsem tělo jako takové,” popsal. “Je to spíše jako plavání, cítíte stav beztíže a odpojení od fyzického světa. V jednu chvíli jsem cestoval nad Měsícem a viděl jsem meteority a všechen prostor.”

A jak ho to celé poznamenalo? “Na jednu stranu se teď smrti už tolik nebojím, na stranu druhou mám ještě větší strach, protože jsem si uvědomil, jak moc je náš život křehký. Jsem vděčný za to, že tu můžu být. Mám teď více elánu do života. Vždycky jsem si myslel, že vlídnost je základní vlastností, která člověka dělá lepším a pomáhá mu vyrůst, ale po svém zážitku hluboko uvnitř cítím, že je to základní pravda,” uzavírá. Podle jeho slov byl vždycky cynikem, nyní je však jeho víra v posmrtný život pevná jako beton.

Zábava - další články

Doporučujeme