Jak se Kate Winslet dostala k Rose? Podívejte se na video z kamerových zkoušek Titanicu. Tu roli měla v kapse

13. února 2023·Zábava·Redakce

Kate Winslet jako Rose (Zdroj: Profimedia)

Film Titanic patří bezesporu k úplně největším filmům všech dob. Neexistuje snad jediný člověk, který by ho minimálně jednou neviděl. Při příležitosti 25. výročí filmu je od 9. února film opět k vidění v multikinech. A nyní koluje po internetu video kamerových zkoušek herečky Kate Winslet, která byla nakonec pro roli hlavní hrdinky Rose vybrána. Po shlédnutí tohoto videa pochopíte, proč právě ona. Informace o obsazování rolí přináší filmový portál Filmtoro.

Příběh zamilovaného páru na tragické plavbě “nepotopitelné lodi” zná jistě každý. Hlavní dějová linka se soustředí na mladou dívku Rose z vyšší společnosti, která svůj život naprosto nesnáší. Na Titanicu potkává mladého muže Jacka z nižší třídy. Zamilují se do sebe, ale jejich mladou lásku zabije tragická nehoda, náraz do ledovce, jehož následkem se loď potápí a pohledný Jack umírá v ledové vodě uprostřed oceánu.

Režisér James Cameron hledal herce pro role hlavních hrdinů dlouho. Ani Kate Winslet ani Leonardo DiCaprio nebyli ti, po kterých by ihned sáhnul. Lamač dívčích srdcí málem o roli přišel, když odmítal klasické castingové kolečko, kdy měl na kameru přečíst pár řádek ze scénáře. Připadal si na to už moc velká hvězda. James mu vysvětlil, že jestli se nepodřídí, může jít rovnou domů. I když byl naštvaný, natočit se nechal a naštěstí byl před kamerou romantický a úžasný Jack, a ne egoista Leonardo.

S Kate byl zase problém v tom, že v době castingu měla už za sebou pět historických kostýmních dramat, a tak režisérovi nepřišlo jako dobrý nápad obsadit ji do dalšího historického kostýmního dramatu. Měl pocit, že je to moc líná a jednoduchá volba. Když ho pak ale okouzlila na kamerových zkouškách, kde během pár minut předvedla stydlivost, přitažlivost i nejistotu vyplývající ze svého nespokojeného života, nemohl Cameron jinak než ji nechat, aby v roli Rose okouzlila i diváky.

 

Zábava - další články

Doporučujeme