Kelímek a Vochmelka: Lidé na sociálních sítích si dělají legraci ze svíček v pivních kelímcích na nádvořích Pražského hradu

11. května 2021·Zábava·Marek Blažíček·ČTK

Na nádvořích Pražského hradu se v pondělí večer postupně rozhořelo téměř 30 tisíc svíček - symbolicky jedna za každého člověka, který v Česku od loňského března s koronavirem zemřel. Svíčky byly ovšem umístěny do plastových kelímků, což se stalo terčem vtipů od lidí na sociálních sítích.

Svíčky připomínající oběti epidemie pořadatelé umístili do plastových kelímků, což zdůvodnili ochranou před větrem i rozteklým voskem. Někteří ale takovou podobu uctění památky obětí kritizovali na sociálních sítích jako neuctivou i neekologickou.

“Každý se vyrovnáváme se ztrátou blízkých jinak, rozdílně prožíváme pietu. Uctít památku zemřelých na nádvoří Pražského hradu z třiceti tisíc jednorázových plastových pivních kelímků nám ale přijde neuctivé k pozůstalým i přírodě,” uvedla na twitteru například ekologická organizace Greenpeace.

Mimo to jsme se však na sociálních sítích mohli setkat s příspěvky, které si z tohoto přešlapu vtipným způsobem střílí: ať už citací z legendární komedie Pelíšky, nebo třeba parafrází známého večerníčku…

Zábava - další články

Doporučujeme