Maminka chtěla syna (2) zabavit mobilem: Ten jí ho zablokoval na 48 let!

13. března 2018·Zábava·Barbora Pisingerová

Když se mladá matka jen na chvíli otočila, zablokoval jí její dvouletý synátor mobilní telefon na neuvěřitelných 48 let. Mohla ho buď vrátit do továrního nastavení, a nebo počkat skoro půl století.

Děti nás občas dovedou pořádně potrápit. Mladá matka ze Šanghaje jménem Lu si potřebovala dodělat něco do práce, a tak svému dvouletému synovi pustila na mobilu zábavné video. Když však dokončila, co potřebovala a podívala se na telefon v synovým ručičkách, málem ji ranila mrtvice.

Telefon byl zablokovaný na dalších 48 let. Na displeji zářila jen větička upozorňující, že telefon nelze použít a žádost, aby to uživatel zkusil zase za více než 25 milionů minut. Shodou okolností vychází odblokování telefonu na chlapečkovy 50. narozeniny.

Jak se to chlapečkovi povedlo? Některé druhy operačního systému pro iPhony zablokují telefon na určitý časový úsek poté, co do nich třikrát po sobě špatně naťukáte PIN nebo heslo. To může být libovolná doba, například minuta, pět nebo půl hodiny. Klučina to postupně vyhnal až do extrému. Maminka však mohla dopadnout i hůř – podle odborníků je maximem až 80 let.

Mladá žena měla před sebou dvě možnosti. Buď vrátí telefon do továrního nastavení, nebo si počká téměř 50 let. Podle svých slov nechce data z telefonu vymazat, protože v něm má důležité fotografie, soubory a kontakty. Zároveň však tvrdí, že nemůže čekat déle, než 40 let – zkrátka proto, že pak už nemusí být schopná mluvit. Jak byste se rozhodli vy?

Zábava - další články

Doporučujeme