Máte doma živý stromek? Pokud na něm naleznete tohle, hned ho vyhoďte!

30. prosince 2017·Zábava·Karolína Stránská

Rozsvícený vánoční stromek ověšený nejoblíbenějšími ozdobami zpříjemňuje prosincové večery většině rodin. Pokud máte doma živý stromek, atmosféra, která díky němu doma panuje, se může rychle změnit z romantické na hororovou díky tomuto malému kousku.

To, že si se živým stromkem domů často přineseme různé druhy drobného hmyzu, ví asi mnozí a toto riziko jsou ochotni podstoupit kvůli nezaměnitelné vůni čerstvého jehličí. Daniel Reed se však na Facebooku pochlubil se zkušeností, která přesahuje lehké nepříjemnosti s pár nalezenými pavoučky. Na svém stromku objevil útvar, který na první pohled připomínal šišku.

Poté, co zabrousil na internet a udělal lehký průzkum, se však zhrozil, protože zjistil, že se jedná o vajíčka kudlanky nábožné. Podle odborníka, se kterým snímek prodiskutoval, se může v této malé věcičce ukrývat až 200 vajíček! Kudlanky už nejsou ani v našich krajinách tak vzácné, jak bývaly. Lze se s nimi potkat nejen na teplé Moravě, ale také v oblastech Polabí.

“Teplo domova by vylíhnutí vajíček rozhodně urychlilo. Mladík mohl mít doma pěknou řádku kudlanek, kdyby se ho nezbavil,” uvedl doktor Gavin Svenson pro deník Independent.  Odborník dále uvedl, že ti méně paranoidní se nemusí zbavovat celého stromku, ale stačí, když se zbaví napadené větvičky.

If you happen to see a walnut sized/shaped egg mass, on your Christmas tree, don’t fret, clip the branch and put it in…

Zveřejnil(a) Daniel Reed dne 10. prosinec 2017

Zábava - další články

Doporučujeme