Miss umělé inteligence? To není vtip, ale realita. O titul soutěží i virtuální krásky

23. května 2024·Zábava·Redakce

Miss AI. (Foto: instagram)

To tady ještě nebylo! Tento týden mělo dojít vůbec k prvnímu vyhlášení Miss AI, tedy královny krásy umělé inteligence. Sexy dam se sešlo tolik, že se vyhlášení top desítky muselo posunout, aby všechny kandidátky na korunku stihla porota vůbec projít. Informoval o tom server The Daily Star.

Soutěž World AI Creator Awards vyhlásili minulý měsíc. Akce má spojovat tradiční pojetí krásy se světem tvůrců umělé inteligence. Nikdo v ten moment nečekal, že se během jednoho měsíce sejde tak velké množství přihlášek.

Vzhledem k obrovskému počtu přihlášených se vyhlášení top 10 užšího výběru uskuteční až 28. května. Porotci stále posuzují došlé příspěvky,“ uvedli organizátoři.

Pokud jste si mysleli, že se mohl do soutěže přihlásit jakýkoliv tvůrce s jednou uměle vytvořenou fotografií, tak vás musíme zklamat. Hlavním pravidlem bylo, že AI dívky musí žít svůj virtuální život. Musí mít profil na sociálních sítích, který pravidelně zásobují obsahem a komunikují s fanoušky.

Porota chce práci tvůrců hodnotit komplexně. U uměle vytvořených krásek budou zkoumat nejen použití technologií, ale i vliv virtuálních dívek na sítích či interakci s fanoušky. Organizátoři toto ocenění přirovnali k “Oscarům pro tvůrce používající umělou inteligenci“.

Miss AI – WAICA. (Foto: WAICA)

Odnese si vítězka virtuální korunku?

Výhra v soutěži World AI Creator Awards je poměrně štědrá. První místo si odnese ceny v hodnotě 13 tisíc dolarů (v přepočtu cca 296 770 Kč). Peníze by měly podle pravidel sloužit i na propagaci či mentorský program. Kdy proběhne slavnostní vyhlášení, zatím není známo. Stejně tak, zda je pro výherkyni připravena nějaká virtuální korunka.

Zábava - další články

Doporučujeme