Muž se chce na Vánoce vidět s rodinou. Vymyslel způsob, jak obejít vládní opatření

10. listopadu 2020·Zábava·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto (Foto: Shutterstock.com)

Opatření spojena s koronavirem komplikují život nejen u nás. Na jedinečný způsob, jak je obejít přišel jeden Brit. Díky jeho nápadu, se tak celá rodina na Vánoce může sejít u jednoho stolu. Informoval o tom server Novinky.cz

Chování sedmadvacetiletého Fenna Settle se dá sice považovat za nezodpovědné, ale dokazuje, že lidská kreativita nezná mezí. Mladý Brit totiž vymyslel způsob, jak na vánoční hostinu pozve celou rodinu. Založil si za šest liber (180 korun) společnost s ručením omezením a členy své rodiny zařadil mezi své zaměstnance.

“Zaregistroval jsem adresu našeho domu jako sídlo firmy, členové rodiny a přátelé by mohli být zaměstnanci, na Štědrý den můžeme mít schůzku a mohou probíhat neplacené práce. Bez ohledu na pravidlo šest. Šach mat,” uvedl Settle pro Novinky.cz.

Zaměstnanci firmy se můžou sejít

Rodinné sešlosti totiž v Británii nejsou povoleny. Jakmile se tedy rodina na Vánoce sejde, tak nepůjde o rodinnou štědrovečerní večeři, ale o pracovní schůzku zaměstnanců jedné firmy. Zaměstnanci se totiž můžou v rámci druhé úrovně vládních opatření potkávat po větších skupinkách a zajít i na společní pracovní oběd.

“Pár kliknutí na internetu a je hotovo,” dodal Brit. Firma nese název Fenn Settle s.r.o. Také dodal, že svým činem chce hlavně poukázat na mezeru v pravidlech.

Fenn se chtěl tímto činem v dnešní pochmurné době pouze pobavit. “Beru pandemii vážně, nebojte. Ve skutečnosti žádnou rodinu nepozvu, rodiče žijí ve Francii. Mrzí mě, že nemůžu svoji rodinu vidět, to je jasné, neviděli jsme se měsíce,” uvedl. Vánoce i tak stráví doma s partnerkou o samotě.

Co na to Jan Kraus?

Zábava - další články

Doporučujeme