Na sviště byl vydán zatykač. Špatně předpověděl počasí

1. dubna 2018·Zábava·Karolína Stránská

Zdroj: Reprofoto (huffingtonpost.com)

Na nejznámějšího zvířecího odborníka na počasí sviště Phila byl vydán zatykač. Svišť 2. února předpověděl, že na jarní počasí si budou muset Američané ještě 6 týdnů počkat. Jenže i první jarní dny byla některá města pod sněhem.

Tradice se svištěm Philem se v Pensylvánii koná od roku 1887. Druhý den v únoru, což v křesťanské tradici připadá na den Hromnic, je jeho den. Pokud uvidí svůj stín a zaleze zpět do své nory, pak zima vydrží dalších šest týdnů. Když zůstane klidný a žádný stín nespatří, tak už jaro klepe na dveře.

V letošním roce svišť předpověděl dalších šest týdnů zimy. Jenže druhý jarní den, 22. března, čelilo město Punxsutawney sněhovým bouřkám. Proto se Scott Martin z kanceláře šerifa floridského okresu Monroe rozhodl, že na sviště Phila vydá zatykač. Na výzvě se píše, že Phil je hledaný pro oklamání. Zatykač byl zveřejněn i na facebooku kanceláře šerifa.

WANTED: PUNXSUTAWNEY PHIL#WarrantWednesday

Zveřejnil(a) Monroe County Sheriff's Office – Pennsylvania dne 21. březen 2018

Pokud jej veřejnost spatří, ať nás kontaktuje, protože jej chceme vzít do vazby,” řekl Martin WBRE-TV, místní pobočce televize NBC. Carl Gotwald, šerif pensylvánského okresu Jefferson, pod nějž Punxsutawney spadá, ale sviště jen tak nedá. Je přesvědčený, že jeho oddělení udělá všechno pro to, aby Phila před zatčením ochránilo.

 

Zábava - další články

Doporučujeme