Nemáte záložku? Zkuste taco! Knihovnice sdílela děsivé překvapení

19. září 2019·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: Twitter / Amanda Mae

Zřejmě každý knihovník či knihovnice vám potvrdí, že za svou kariéru viděli už skutečně ledasco. Ne všichni se totiž ke knihám chovají s úctou a nad některými výjevy pak zůstává pracovníkům rozum stát. Možná nejbizarnější poničení však zaznamenala žena jménem Amanda z Indiany v USA. Do jedné z jejích opatrovaných knih totiž někdo rozplácl nedojedené taco. 

Většina z nás se zřejmě shodně na tom, že literatura, a zvláště pak ta hodnotná, si zaslouží naši úctu. Někteří lidé však podobný pohled na věc zkrátka nesdílí. Kniha je pro ně pouhý předmět a neváhají je využít jako podložky pod nábytek, stojánky na hrnky s kávou či podobně.

Jen málokdo však zřejmě trumfne neznámého člověka, který do knihovny přinesl opravdový klenot. V knize, kterou vrátil, totiž zapomněl rozplácnuté nedojedené taco, které na stránkách svazku zanechalo skoro umělecky vypadající žlutý kruh.

“Nemáte knižní záložku? Zkuste použít taco. Skutečná fotografie skutečné knihy, kterou jsem objevila mezi vrácenými v mé knihovně v Indianě před několika lety,” napsala kihovnice Amanda Mae na svůj Twitter a sdílela fotku bizarního díla.

Příspěvek se rychle stal virálem a lidé na internetu okamžitě začali spekulovat, jak mohlo k něčemu takovému dojít. Podle některých mohl čtenář zkrátka usnout, zapomenout na své jídlo a po probuzení vyrazit ven ve spěchu, takže o pochutině v knize neměl ani ponětí. To by také vysvětlovalo, proč zničenou knihu dobrovolně vrátil. Podle jiných však za celou věcí stál pouhý disrespekt, protože milovník knih by taco na svazek nikdy ani nepoložil.

Lidé se přirozeně zajímali také o to, o jakou knihu šlo. To si Amanda již bohužel nepamatuje, báseň na poničené stránce se však podařilo identifikovat jako Sbor pelikánů od Edwarda Leara.

Zábava - další články

Doporučujeme