Nostradamus i Baba Vanga: Co nás má čekat v roce 2021?

31. prosince 2020·Zábava·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto. Zdroj: Shutterstock

Rok 2020 byl skutečně jedinečný. Světová pandemie s sebou přinesla řadu změn, stejně tak běloruské či americké prezidentské volby. Teď už je ale skoro za námi a spousta lidí se skutečně nemůže dočkat. Co nás má podle nejslavnějších věštců čekat v tom příštím?

Mezi nejslavnější jména mezi věštci rozhodně patří svérázná Bulharka Vangelija Pandeva Dimitrova – Gušterova (†85), neboli Baba Vanga.

Baba Vanga sice kvůli zranění při bouři přišla o zrak, se ztrátou smyslu ale získala jakési zvláštní vidění, díky kterému prý viděla do budoucnosti. Na svém kontě má stovky předpovědí – ty se podle některých odhadů vyplňují až na 85 %. A co nás podle ní má čekat ve dnech příštích?

Ekonomická krize a trojhlavý drak

Podle Baby Vangy se čím dál tím víc blíží moment, kdy lidstvo konečně porazí rakovinu. Na začátku 21. století se lidstvo nadobro zbaví rakoviny. Přijde den, kdy bude rakovina svázána železnými řetězy,” uvedla před desítkami let.

V roce 2021 má podle vědmy zasáhnout celý svět nejsilnější ekonomická krize v novodobých dějinách. K té už má řada států bohužel nakročeno. Světová pandemie a s ní spojená omezení stála řadu lidí byznys, zaměstnání i výdělek.

Vanga správně předpověděla, že Donald Trump letošní prezidentské volby nevyhraje. Nového prezidenta má ale postihnout mozková příhoda, v důsledku které přijde o sluch.

Podle Vangy by se měl rovněž znovuzrodit Sovětský svaz a vzniknout by mělo jakési spojení tří obrů. “Lidstva se zmocní silný drak. Tři obři se spojí. Hodně lidí bude mít rudé (krvavé) peníze. Vidím čísla 100, 5 a hodně nul,”uvedla věštkyně. To si řada lidí vykládá jako alianci Číny, Ruska a Indie. 100 čínských juanů je totiž červená bankovka stejně, jako 5000 rublů.

Své předpovědi na rok 2021 si nachystal také francouzský lékař Michel de Nostredame, neboli proslulý Nostradamus. Učenec, který žil v 16. století, svá proroctví ukrýval do záhadných čtyřverší, takzvaných quatrainů.

Nostradamovy quatriany pro rok 2021:

Po velkém problému pro lidstvo, větší je připraven.
Velký hybatel obnoví věky:
Déšť, krev, mléko, hlad, železo a mor.
Uzřen nebeský oheň padající v mohutných jiskrách. 

Pár mladých lidí: Napůl mrtvý to započne.
I přes zášť způsobí mrtvý, že ostatní zazáří
A na vznešeném místě
Objeví se mocná zla

Zábava - další články

Doporučujeme