Pokud jste milovníci vína, tak rozhodně nepřehlédněte tyto podcasty

24. září 2021·Zábava·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zroj: Shutterstock)

Pokud patříte mezi milovníky vína, tak jste na správném místě. Společně s Youradio Talk jsme pro vás připravili přehled těch nejlepších podcastů, které by vám rozhodně neměly uniknout. Pokud se tedy zajímáte o jednotlivé odrůdy nebo se chcete dozvědět, kdy vzniklo první šampaňské, tak si rozhodně nemůžete nechat ujít jeden z následujících pořadů!

Úplně první český podcast o víně založil otec se synem. RadekFilip Bodlákovi se rozhodli všem ukázat, že víno není raketová věda. V pořaduVíno od Bodláků se tak naučíte rozumět vínu, co ovlivňuje jejich charakter a jak jednotlivé druhy vznikají. Jediným mínusem je, že velký prostor je zde kladen na jejich dodavatele a v každém dílu jsou propagovány určitá vína, která rozváží po celém Česku.

Vinocastje pak opět dílem Filipa, ale jeho parťákem je tady Tomáš Machovský. Podcast je významný tím, že o víně si autoři povídají lidsky, srozumitelně, bez snobství. Kluci neřeší scénář, ani jazykový projev a posluchač si jednoduše odnáší autentický zážitek. Takže pokud máte rádi ne příliš načančané věci, tak je pro vás tento pořad tím pravým ořechovým.

Největším favoritem je u nás podcast Ovínění. V každém díle uslyšíte Evu, Filipa, NorbertaPetra, kteří se vínem zabývají od nepaměti. Není tak nouze o cenné informace. Sice se v něm propagují zejména francouzská vína jednoho pražského podniku, přesto je pořad dynamický a na atraktivitě mu to rozhodně neubírá. Pokud vás tedy zajímá vznik šampaňského nebo jestli do něj patří jahody, tak je pro vás Ovínění jasnou volbou k poslechu.

Pokud vás zajímají podcasty ze světa vín, neváhejte se podívat na stránky Youradio Talk. Kde si je můžete v klidu poslechnout. Třeba vás některý z nich inspiruje v tom, jaký druh vína vyberete na výročí svatby nebo svým přátelům k narozeninám.

Zábava - další články

Doporučujeme