Přátelé, Krok za krokem, Ženatý se závazky. Co dělají dnes hvězdy kultovních seriálů?

3. října 2022·Zábava·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: ČTK)

Někdo dával přednost akčním trhákům, někteří zase sledovali každý týden nový díl nejrůznějších seriálů a telenovel. Devadesátky byly prostě co se televizní a filmové zábavy týče bohaté. Pamatujete si na pecky jako Divoký anděl, Ženatý se závazky nebo Esmeralda? Co dnes dělají jejich hvězdy? Odpovídá Denik.cz.

Divoký anděl

Divoký anděl patřil mezi nejúspěšnější telenovely světa, mohla za to hlavně představitelka Milagros Natalie Oreiro. Ta svou popularitu díky seriálu dokázala velmi dobře využít a natočila dvě úspěšná alba. Pak začala trochu upadat v zapomnění, telenovela Kachorra už tak úspěšná nebyla. Dnes stále hraje, zpívá, bojuje za životní prostředí, je vdaná a má syna.

Beverly Hills 90210

Parta teenagerů z Beverly Hills si získala velkou spoustu fanoušků hned po odvysílání prvního dílu v říjnu 1990, kdy dvojčata Brenda (Shannen Doherty) a Brandon (Jason Priestley) nastoupila do 2. ročníku střední školy a seznámili se s Kelly (Jennie Garth), Donnou (Tori Spelling), Davidem (Brian Austin Green), Stevem (Ian Ziering), Dylanem (Luke Perry) a Andreou (Gabrielle Carteris). Poslední jmenovaná se původně ucházela o roli Brendy, ale na roli byla moc stará. Bylo jí 29 let. U filmu zůstala a angažuje se ve vedení organizací, které zastupují zájmy herců.

Jennie Garth, která byla do seriálu angažována jako první, si vyzkoušela režírování několika dílů a objevila se i v ne moc úspěšném pokračování Beverly Hills 90210: Nová generace. Shannen Doherty bojuje s rakovinou a Tori Spelling se věnuje hlavně dětem. U hraní zůstali i Jason, Brian a Ian, který je motivačním řečníkem. Letos tomu byly tři roky, co Luke Perry prodělal mrtvici a musel být uveden do umělého spánku. Z toho už se ale neprobudil.

Krok za krokem

Bylo by zábavné hrát znovu tu praštěnou postavu Franka Lamberta, staršího o pětadvacet let,“ nechal se v roce 2013 slyšet Patrick Duffy. Ten se proslavil hlavně jako Bobby Ewing v seriálu Dallas, kde si postavu v roce 2012 zopakoval. V případě Kroku za krokem se mu to ale nepovedlo. Většina herců, kromě Staci Keanan alias Dana se výrazně změnila. Brandon Call (J. T. Lambert) a Christopher Castile (Mark Foster) už se navíc herectví ani nevěnují. Brandon vlastní benzinovou pumpu, Chris se stal profesorem na univerzitě.

Na úspěch sitcomu nenavázala ani Suzanne Simmers. V roce 2000 jí navíc byla diagnostikována rakovina prsu, kterou ale překonala. Před kamerou se občas objeví Christine Lakin alias Al. Kouďák neboli Sasha Mitchell se v průběhu let také hodně změnil.

Ženatý se závazky

Sitcom vznikl jako satira seriálu jako Krok za krokem, Plný dům nebo Cosby Show a zaznamenal velký úspěch. Seriál o prodavači obuvi měl ale na svou dobu velké náklady. Natáčení sice moc nestálo, ale soudní spory s lidmi, které seriál urážel, ano. Ed O´Neill alias Al Bundy se věnuje herectví a trénoval brazilské jiu-jitsu. Katey Sagal neboli Peggy také stále hraje, Christina Applegate to jako herečka dotáhla nejdál, naopak David Faustino hraje už jen drobné role.

Přátelé

Zřejmě nejoblíbenější a možná také nejvíce reprízovaný seriál všech dob. Stačilo málo a vše mohlo být jinak. Postavu Joeyho (Matt LeBlanc) měl hrát Vince Vaugh, Jennifer Aniston (Rachel Green) šla zase na konkurz na roli Monicy. Hlavním kandidátem na roli Chandlera byl Matthew Perry, ale také Craig Bierko. Nakonec to dopadlo, jak víme a je to dobře. Seriál vidělal neskutečný balík a herci se stali megahvězdami. V době vysílání první série si každý z nich přišel na 22 500 dolarů za díl, v poslední desáté sérii už každý bral jeden milion dolarů za díl. V roce 2021 se všichni vrátili v rámci speciálu a společně zavzpomínali na některé okamžiky.

Zábava - další články

Doporučujeme