Roztomilá selfie se zvědavým čtverzubcem. Fotografku překvapila přátelská rybička

22. května 2021·Zábava·Barbora Turková

Ilustrační foto (Shutterstock)

Náhody se dějí. Potápěčce a fotografce Jules Casey se v australském Shire of Mornington Peninsula podařilo zachytit selfie se zvědavým čtverzubcem.

Julia Casey měla během svého jednoho ponoru štěstí. “Čtverzubec mi do ucha zašeptal sladká slovíčka,” vtipkovala dívka na Instagramu, kam sdílela video s roztomilou rybkou. “Čtverzubci jsou v našich vodách poměrně běžní, proto je mnoho potápěčů ignoruje. Tenhle mě ale neustále sledoval a pozornost si získal,” řekla pro Daily Mail. Není se čemu divit, že video má miliony shlédnutí.

View this post on Instagram

A post shared by Jules Casey (@onebreathdiver)

Do australských vod vyráží mladá potápěčka skoro denně. Setkala se tedy s celou řadou živočichů. “Občas narazím na takového, který je velmi přátelský, jako byl třeba tenhle. Rozhodla jsem se proto zapnout fotoaparát a roztomilou fotku zachytit,” vysvětluje. Rybu zřejmě zaujalo světlo, kterým byla žena vybavena.

Čtverzubci jsou známí svou schopností několikanásobně zvětšit objem svého těla nafouknutím, pokud se cítí v ohrožení. I proto je na fotce ryba v “normálním” stavu, fotografka měla dojem, že se živočich necítil v ohrožení. “V mé společnosti vypadal spokojeně. Nikdy bych žádné vodní zvíře do fotky netlačila,” uzavřela.

Zábava - další články

Doporučujeme