Seriál Most! se měl původně jmenovat úplně jinak! Která verze se vám líbí nejvíce? ANKETA

7. února 2019·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: ČSFD

Když se řekne Most, spousta českých diváků si vybaví populární seriál České televize. Původně však šly myšlenky tvůrců ohledně názvu úplně jiným směrem. Mnohem větší pozornosti se mělo dostat postavě Dáši a motiv transsexuality měl být jasně patrný i z titulu. Ve hře byl například Ženodlak nebo Kladivo na transky.

Rozhovor Radiožurnálu s představitelem jedné z hlavních rolí, Martinem Hofmannem (40) přinesl fanouškům seriálu řadu informací o tom, jak televizní minisérie vznikala. “Ne všechny věty, které tam dneska slyšíte, byly napsané ve scénáři,” přiznal herec s tím, že řada vtipných nápadů se narodila přímo během zkoušení.

Drobné úpravy se dočkala i samotná postava Luďana, kterou Hofmann hraje. “On byl takovej ukňouranej, povolenej a pasivní. Tak jsem si říkal, že mě osobně by vyhovovalo, kdyby byl aktivní – byť špatně – klidně větší slon v porcelánu, ale aby měl tah na bránu, aby byl taková řepa, která to před sebou valí,” popsal herec, jehož ztvárnění Luďana nakonec diváky nadchlo.

“Trochu si myslím, že ta postava není úplně jednoznačná. Ten kluk mohl být třeba pilot, mohl být cokoliv, ale holt je v tom prostředí, ve kterým je. Měl špatnou startovací čáru a tak to je takhle,” myslí si Hofmann.

Právě postava Luďana má přitom na rameni tetování s nápisem Most forever, které dalo vznik kultovní hlášce “Dycky Most!”. Ta se nakonec odrazila i v názvu. Původní nápady však byly daleko šílenější.

První jednání o vzniku seriálu ještě operovaly s variantami, které dnes diváky možná překvapí. “Já jsem u toho nebyl, u těchto jednání. To byla záležitost kreativního producenta Michala Reitlera, který prokopával cestu. Už když jsme to přinesli na radu, tak to naschvál nazval ještě horší, než to bylo. Že se to jmenovalo Kladivo na transky nebo tak nějak, aby to všechny na programový radě hrozně vyděsilo,” přiznal autor scénáře Petr Kolečko v rozhovoru pro Českou televizi. Když se později hovořilo o názvu Most!, mělo alespoň písmeno T vypadat jako symbolické kladivo.

Další pracovní variantou příběhu byl seriál s názvem Ženodlak, v němž by Pavel alias Dáša žil přes den jako muž a jako žena naopak pouze v noci.

[totalpoll id=”283967″]

Všechno o seriálu Most! čtěte ZDE >>

Zábava - další články

Doporučujeme