TIP NA VÝLET: 5 hradů, kde se budete cítit jako v pohádce

31. července 2016·Zábava·Redakce

Cestování po českých hradech má své výhody za každého počasí. Schováte se tu před úmorným vedrem i dešťovými kapkami. A jsou to hrady přímo pohádkové!

Andělská hora

Zříceninu původně rozsáhlého gotického hradu z druhé poloviny 14. století najdete necelých 9 kilometrů od Karlových Varů v obci Andělská hora. Tedy až na kopci hezky nahoře. Ruinu můžete znát z muzikálu Nikola Šuhaj loupežník s Miroslavem Donutilem a Ivou Bittovou. Zpívala se tady Balada pro banditu. Vyšlapat nahoru musíte pěšky.

Kašperk

Na hrad se musí buď na kole anebo pěšky, autem sem nevyjedete. Nejvýše položený královský hrad najdete v lesích nedaleko Žlíbku u Kašperských hor na Šumavě. Filmaři to tady mají rádi. Hrad si zahrál v pohádce Anděl páně a mihl se v detektivním seriálu Policie Modrava. Po celé léto se tu konají večerní divadelní představení. Letos se můžete těšit na Romea a Julii, Cyrana nebo Othello.

Bouzov

Bouzov je hradní hvězda. Létal tu do věže švec Jíra za Jasněnkou, točil se tu kus Arabely a pohádky Rumplcimprcampr, O medvědu Ondřejovi, ale také americký seriál Mladý Indiana Jones. Bouzov najdete na středozápadní Moravě. Do dnešní podoby ho přestavěli němečtí rytíři. Krásný je tu interiér a nezapomeňte vylézt na věž! Je vyhlídková.

Lednice

Na jižní Moravě rozhodně navštivte zámek Lednice. Jeho areálu se přezdívá zahrada Evropy a vděčíme za ni Lichtenštejnům. Natáčely se tu pohádky Království potoků, Dračí prsten nebo Princezna Fantaghiro. Doma se s dětmi na jednu z nich před výletem do Lednice podívejte. Až děti uvidí pohádková místa na vlastní oči, bude je to hodně bavit. Můžete si zahrát kvíz, kdo pozná víc míst z pohádky přímo na místě.

Švihov

Chcete poznat místa, kde oblíbená Popelka bydlela s macechou a sestrou Dorou, kam chodila za svou sovou Rozárkou a kde se macecha s Dorou převrátila do rybníka? Tak to se vydejte na Švihov.

Zábava - další články

Doporučujeme