Chlapec (8) ušel pět kilometrů v silném mrazu, aby si ve škole napsal test

27. ledna 2020·Zábava·Redakce

Osmiletý chlapeček z Číny se vydal na pětikilometrovou pouť v mrazu. Trpěl, jen aby se včas dostal do školy a mohl si napsat test. Rtuť teploměru klesla na -9 °C, ale to chlapečka nezastavilo. Na zkoušku se dostavil.

Netrvalo dlouho a o tohoto osmiletého farmářského chlapečka se začal zajímat celý internet. Lidé z celého světa kontaktovali školu a snažili se přispět nějakou korunou, aby malí studenti měli lepší, teplejší podmínky k učení.

Ředitel školy, Fu Heng, nemohl věřit vlastním očím, když měl jeho student při příchodu do školy místo vlasů rampouchy a jeho bílé omrzlé obočí mu dokonale kontrastovalo s planoucími tvářemi. Heng neváhal a pořídil pár fotek toho malého chudáčka.

Internet dal za nedlouho chlapečkovi přezdívku „Ledový chlapeček.“ Brzy po zveřejnění jeho příběhu dostala škola od dárců více než 15 tisíc dolarů (téměř 320 tisíc korun), 20 přímotopů a téměř 150 souprav teplého oblečení, uvedl deník Sun.

Byl to první den jejich závěrečných zkoušek,“ řekl ředitel Heng. „Teploty klesly na mínus devět během půl hodiny.“ Ředitel tvrdí, že chlapeček žije daleko od školy. Také ho označil za nesmírného baviče, který neustále hledá způsob, jak rozesmát svých šestnáct spolužáků.

Je neuvěřitelné, jak si chlapeček zachovává pozitivní přístup i přes to, že žije v extrémní chudobě. Většinu svého času tráví se svou sestřičkou a babičkou na pět kilometrů vzdálené farmě. Ředitel Fu Heng tvrdí, že se škola o svoje studenty snaží starat. Poskytuje jim snídaně, ale přiznal, že jejich třídy nejsou pořádně zateplené kvůli výši finančních zdrojů. Internet chlapečkovi a škole ale pomohl. Snad se mu podaří vybudovat lepší život, jakmile školu dokončí.

Zábava - další články

Doporučujeme