Tuhle hádanku vyřeší jen ti nejchytřejší: Kdo zavraždil muže ve sněhu?

5. dubna 2020·Zábava·Barbora Pisingerová

Máte rádi různé hádanky a hlavolamy a vždycky vyřešíte každý zádrhel? Zkuste svůj mozek potrápit tímto případem. Je totiž opravdu zapeklitý. Ve sněhu leží mrtvé tělo muže. Kdo ho zavraždil?

Představte si tohle. Na sněhu bylo nalezeno tělo mladého muže bez známek života. Místo činu vypadá jako na obrázku. Od těla vedou jen jedny stopy a lemují je dvě brázdy ve sněhu. Poznáte podle obrázku zásadní informaci o pachateli? Pokud si lámete hlavu marně, nezoufejte. Výsledek podle tvůrců odhalí jen 5 % populace.

Řešení: 

Pozor, jste si jistí, že už se chcete vzdát, a nebo že máte ve své teorii naprosto jasno? Dobře. Pojďme se tedy podívat, jak to doopravdy s otřesným zločinem bylo. Od mrtvého těla oběti vedou jen jedny stopy. Žádné přitom nevedou ve směru k němu, že? To je nanejvýš podivné.

Napadlo vás, že jsou rýhy ve sněhu způsobené patami taženého mrtvého těla? Mrtvý člověk přece nechodí, a pokud byl na místo odtažen, vysvětlovalo by to jen jedny stopy. Je ovšem vysoce nepravděpodobné, že by vrah táhl mužovo tělo a přitom celou dobu couval! A od místa činu by pak odešel tak, aby našlapoval nohama přesně do již vzniklých stop? Ani to se nezdá jako příliš pravděpodobné.

Existuje jedno vysvětlení, které dává smysl. Vrah byl totiž na vozíčku. Už to vidíte? Muže na místo přitáhl, a když bezvládně zůstal ležet, odjel stejnou cestou zase zpět!

Zábava - další články

Doporučujeme