Vtipné přání: Stoletou ženu propustili z pečovatelského domu, hned se dožadovala hospody

3. února 2021·Zábava·Marek Blažíček

Zdroj fotky: Twitter

Doreen Tillyová ze Skotska pobývala poslední dobou v pečovatelském domě. To se ovšem nyní změnilo. A kam chtěla jít stoletá stařenka po propuštění jako první? No do hospody přeci!

Jeden z mnoha problémů, se kterými se v této nelehké situaci musíme potýkat, představuje odloučenost starých lidí, kteří často pobývají v pečovatelských domech. To byl případ i stoleté Doreen Tillyová ze Skotska. Ta však odloučenost nesla velmi špatně.

„Přestala jíst a pít, cítila se hrozně. Dokonce říkala, že by raději chtěla umřít než žít v izolaci. Prosila nás, abychom ji vzali pryč,“ uvedla její pravnučka, které se nakonec povedla zajistit nápravu: „Přípravy zabraly sedm měsíců, nedařilo se nám sehnat žádnou pečovatelskou službu, která by prababičce pomáhala. Nakonec se nám podařilo poskládat vlastní tým z odborníků. Nechtěli jsme, aby poslední část svého života trávila sama bez rodiny.“

„Když jsme opustili pečovatelský dům, chtěla prababička, abych ji vzala do místní hospody. Tam chtěla jít jako první,“ dodala pravnučka.

Kam jinam taky? Babička si však stejně jako my ostatní bude muset ještě nějaký čas na návštěvu hospody počkat!

Zábava - další články

Doporučujeme