Zdravotní sestra se v důchodu dala na modeling! Tipnete si, kolik je jí let?

29. července 2019·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: Instagram / soonhwa01

Móda je v naší společnosti většinou spojena s mládím. Jsou to právě mladí a dospívající lidé, kdo nejčastěji holduje proměnlivým trendům a právě jejich těla a tváře tyto trendy propagují. Že to jde ovšem i jinak, to dokazuje pětaosmdesátiletá Jihokorejka Choi Soon-hwa. Ta je totiž nejstarší profesionální modelkou ve své zemi a kariéra jí jen kvete.

Ačkoli módní průmysl není žádná procházka růžovým sadem a leckdy je to opravdová dřina, Choi Soon-hwa to nevadí. Donedávna byla totiž zvyklá pracovat i 20 hodin denně v nemocnici jako zdravotní sestra. Kariéra profesionální modelky je pro ni splněný sen. „To, že dělám zrovna tuto práci, je pro mě malý zázrak,“ pochvaluje si Choi.

A spokojení jsou i návrháři.  „Na Choi je něco unikátního – má kvality, které nemá nikdo jiný a myslím si, že to funguje dobře s originalitou, které se pokoušíme dosáhnout, když vyrábíme naše oblečení,“ uvádí dvaatřicetiletá módní designérka Kim Hee-jin, která si Choi najala na přehlídku na Seoul Fashion Week. Vůbec prý přitom nevadí, že modely Kim cílí na zákazníky ve věku 20 až 30 let.

Zábava - další články

Doporučujeme