Žena byla závislá na pečivu, rozhodla se pro detox. Co se stalo s jejím tělem po měsíci?

11. srpna 2017·Články·Redakce

Kdo by nemiloval čerstvý chléb s máslem a pažitkou, ředkvičkami nebo křupavý rohlík s kávou. Je to chvilka, kdy si labužnicky vychutnáváte tak jednoduchou a přitom výbornou a oblíbenou svačinku. Co se ale stane, když na měsíc ze svého jídelníčku pečivo vypustíte?

To, že je žena na chlebu závislá, netušila. Přišla na to díky detoxu, kdy ho na měsíc musela ze svého menu vyloučit. Dva týdny jedla pouze ovoce a zeleninu, fazole, ořechy a různá semínka. Celé dny myslela na křupavý chléb a těšila se, až její režim pomine. Po prvním týdnu si ale všimla změny. “Cítila jsem se najednou úžasně, zbavila jsem se pocitu plnosti, nadýmání a ten příval energie? Neskutečné!” říká Anna Roberts pro web msn.com.

Chutě se mladé ženě začaly měnit a už nebyla tak lačná po pečivu a sladkém. Cítila, že se musí zbavit všech tzv. chlebových věcí, tedy potravin jako je pizza, tortilla, popcorn, preclíky, těstoviny a podobně. Stále však jedla sacharidy v podobě fazolí, sladkých brambor a tuny ovoce.

Za čtyři týdny se rozhodla svou výdrž oslavit – samozřejmě chlebem! Hummusový a bagelový sendvič, avokádové těstoviny a několik krajíců milovaného chleba. “Cítila jsem se opravdu mizerně, měla jsem nafouklé břicho a tím dnem můj vztah s pečivem skončil,” směje se žena nyní. Dodává, že pečivo je droga, které se není lehké vzdát. Přesto ale, když to dokážete, změnu pocítíte velmi brzy! A je to změna pozitivní, kterou vaše tělo ocení, a to nejen co se váhy týče!

Anně experiment změnil život, její strava je lehčí, sem tam sice snídá ovesné vločky, burrito z fazolí, má ráda kari s rýží, občas palačinky a peče banánový chléb – když si ale něco z toho chce dát, dbá na malé množství jednou za čas. Cítí se o tolik lépe, že jí už nestojí za to pečivo vyhledávat.

Články - další články

Doporučujeme