Život není jako ze Sexu ve městě. 6 věcí, o kterých nám Carrie Bradshaw lhala

15. ledna 2017·Články·Redakce

Každá žena má v sobě kousek z Carrie Bradshaw - rády sedíme s kamarádkami na obědě v kavárně a probíráme všechny ty nedůležité věci, které se nám udály, máme vášeň pro vysoké podpatky a věčně jiný účes, úsměv nám rozzáří naše šatní skříň a věříme v osudovou lásku a muži nad námi často kroutí hlavou se slovy: "Je to JEN seriál!" Mají pravdu?

Město, které nikdy nespí, líčila ve své roli Sarah Jessica Parker jako z reklamy na dokonalý svět. Reklama je ale většinou nereálným prostředím, známe to všichni. Carrie nás udržovala v iluzi, že takhle jednoduché to opravdu může být. A nám to nevadilo. Ale do detailu takový život, který známe se seriálu Sex ve městě, zkrátka neexistuje. Samozřejmě, že dívat se na něj proto nepřestaneme. Jaká je ale pravda o životě v New Yorku?

Potkat toho pravého? V NY je to hračka!

Všude na světě je to pořádná makačka. I v New Yorku. Nejde totiž o místo, není to těžší v Praze nebo v Bruselu a lehčí v Americe nebo Rusku. A to, že byste chodila se dvěma perfektními muži z NY a musela se dokonce rozhodovat, jaký je lepší – fikce, fikce, fikce. Ovšem – můžete být výjimkou, jež potvrzuje pravidlo. Jednou z mnoha.

Nemůžete žít bez bot, které stojí stejně, jako nájem vašeho bytu? Kupte si je!

Nebýt Charlotte, která Carrie “založila” díky snubnímu prstenu od Tiffanyho, byla by z Carrie velmi rychle novinářka na dlažbě. Co na tom, že na newyorské. Chodila by po ní ale v botech od Manola.

Levný byt s šatnou na Upper East Side? Samozřejmě!

Skutečnost? Mohli byste si udělat šatnu v pokoji spolubydlícího a byt by byl o mnoho, mnoho menší, než ten Carrie. Co by bylo vyšší, a to o dost, je nájem. Tohle je jeden z největších vzdušných zámků, které nám Bradshaw postavila. Slyšíte, jak padá?

Je libo taxík hned tady nebo až o metr dál? Nebo vydržíte a zamávate na něj až za minutu? Je jich dost!

Sehnat v NY volný taxík, to je něco jako být trochu těhotná nebo téměř rozvedený. Polopravda. Polosen. Navíc – cesta taxíkem se opravdu prodraží. Tleskáme všem svobodným ženám, které právě stojí na nástupišti metra a rvou se do přecpaného vagonu, ze kterého rády brzy vystoupí, aby se znovu nadechly.

Pro cigarety? Na nákup? Do baru? Do práce? Od rána do večera? NA PODPATCÍCH, SAMOZŘEJMĚ!

“Pro” hraje rovnost chodníků v New Yorku. “Proti” jejich čistota. Štekle od Jimmyho Choo budou k nepoznání, jestli s nimi vymelete všechny znečištěné ulice. Kecky, kafe do ruky a hudbu do uší – TO je newyorská realita.

via GIPHY

Jeden zázračný článek týdně = boty, kabelky, nájem, taxík, obědy, dárky, šaty

“Ave, New York,” chtělo by se křičet. “Ave, Pravda,” křičme raději. Na takový život si nevyděláte v podstatě nikde, pokud nejste workoholik nebo zlatokopka. Na tohle ale Carrie brzy přišla, proč by jinak začala pracovat pro Vogue a vydávat knihy!

A v čem je tedy příběh, který uchvátil miliony žen pravdivý? “Jediná značka, která nikdy nevyjde z módy, je láska,” zazní v něm.

Články - další články

Doporučujeme