5 tipů, jak vybrat výhodnou vánoční půjčku

14. prosince 2017·Životní styl·Redakce

Když se řeknou Vánoce, vybaví se vánoční stromeček, tradiční vánoční pokrmy, rodinná setkání a samozřejmě dárky. S jejich nákupy však souvisí nemalé výdaje, a tak se mnoho lidí rozhodne získat potřebné finance pomocí půjčky. Patříte-li mezi ně, při jejím výběru buďte velice obezřetní, nebo vám její splácení pokazí ještě další Vánoce.

1. Zamyslete se nad svými možnostmi

Vánoční nákupní horečka je hodně nakažlivá. Když to ale s nákupy přeženete, mohou uplynulé Vánoce připomínat pouze splátky za půjčku. Někdy je lepší užít si vánoční pohodu bez dárků, než se jejich splácením trápit po celý příští rok.

2. Využijte akční nabídky

Úvěrové společnosti a banky si jsou zvýšeného zájmu o půjčky před Vánoci vědomi a přichází s akčními nabídkami. Sledujte je a využijte všechny odměny, které vám nabízí. Samozřejmě s ohledem na první bod.

Potřebujete si rychle vypůjčit? Srovnejte si možnosti.

3. Půjčujte si od ověřených společností

Našli jste ve schránce leták s nabídkou na super výhodnou půjčku? Nenechte se unést a půjčku si berte pouze od známých společností, které si můžete bez problémů ověřit.

4. Půjčky si porovnejte

Máte pocit, že nabízená půjčka nemůže být výhodnější? Nejhorším rádcem je pocit euforie. Ponechte si odstup. Férová společnost vám dá čas na rozmyšlenou. Jakékoliv výhodné nabídky pod tlakem raději odmítněte. Vždy obsahují nějaký ten háček.

Chcete také půjčku? Půjčte si s rozumem ještě dnes.

5. Sledujte všechny parametry půjčky

Při výběru půjčky sledujte nejen výši úroků a měsíčních splátek, ale také RPSN, související poplatky nebo sankce, které vám hrozí při problémech se splácením. Zajímat by vás například mělo, kolik za půjčku zaplatíte celkem.

Životní styl - další články

Doporučujeme