AKTUALIZUJEME: Policie se střelcem z Brodu vyjednávala! Po zahájení útoku se zabil sám

25. února 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Policisté se střelcem z Uherského Brodu ještě před úterním zásahem vyjednávali! Až poté vnikli do restaurace, kde dvaašedesátiletý muž zastřelil osm lidí. Na policejním webu to oznámil mluvčí krajské policie Pavel Stránský. Při zásahu také podle něj policisté vůbec na útočníka nevystřelili, muž se zabil sám. Při zásahu také podle něj policisté vůbec na útočníka nevystřelili, muž se zabil sám.

Policie přijala v úterý ve 12:38 oznámení, že do restaurace Družba vešel muž a začal bez jakýchkoli příčin střílet po hostech. Zhruba za deset minut dorazila na místo hlídka. “Poté, co policisté vstoupili do prostor restaurace, útočník na ně začal pálit,” sdělil Stránský. Z restaurace se podle něj podařilo dostat sedmatřicetileté postřelené ženě, kterou pak zdravotníci převezli do nemocnice.

Zásah v domě

Policie v noci na dnešek vnikla do domu střelce. V něm se zabarikádovala jeho žena a nechtla je vpustit. Nakonec ji z domu vyvedli, rovnou do sanitky.

Lidé z jejich okolí se jich prý obávali. “Doma totiž prý měli zbraně a žena navíc z okna řvala, že všechny zabije,” řekla iDnes.cz jedna z obyvatelek sídliště v Uherském Brodě. Podle jiných zvěstí byli s manželi problémy už dříve a policie tam musela několikrát zasahovat kvůli nepokojům.

Zdeněk K. byl podle sousedů podivín, jeho žena pak měla brát léky, ale občas zapomněla a dala si raději pivo… „Potom řve na ulici a plive na lidi, které také udává,“ řekl jeden z místních.

Rádio Frekvence 1 pro vás vyšetřování tragédie v Uherském Brodě dál sleduje! Poslouchejte naše zpravodajství a víte to hned!

Životní styl - další články

Doporučujeme