Bojuje vaše dítě s alergií? Máme pro vás tipy, jak zmírnit příznaky

13. března 2019·Životní styl·Karolína Stránská

Kýchání, svědění očí, sucho v krku a kašel. S alergiemi marně bojují dospělí, co teprve děti. Jak usnadnit vaší ratolesti boj s větrnými, alergickými mlýny? Máme tipy.

Jaké jsou příznaky?

Symptomy alergie se mohou mnohým zdát jako zbytečnost, pokud jste ale své dítě pozorovali, jak bojuje s dýchacími alergiemi, víte, že to není nic jednoduchého. Nekontrolovatelné příznaky alergie jako jsou svědivé oči a plný nos mohou znatelně zkomplikovat každodenní život. Jak ukázal výzkum z roku 2016, pokud dítě v noci špatně spí a přes den mu není dobře, kvalita života se zhoršuje a je třeba neodkladně vyhledat pomoc certifikovaného alergologa, aby vaše dítě otestoval na alergie.

Pitný režim

Ano, i zde je potřeba myslet na ono otřepané “pijte dostatek tekutin”. Když jsou alergie vašeho dítěte na vrcholu, je dobré mít vodu po ruce. “Je to skvělý, přírodní způsob, jak pomoci zredukovat intenzitu symptomů,” uvádí doktor Stukus. Když alergeny vstoupí do těla dítěte, jeho sliznice je podrážděna, aby zachytila alergeny jako pyl. Pokud bude vaše dítě pít více tekutin, bude si udržovat sliznici zvlhčenou.

Vyležte to

Stejně jako může spánek pomoci při virózách, nadbytečný odpočinek může pomoci zredukovat symptomy alergie. “Náš organismus funguje nejlépe, když je odpočatý. Děti by měli naspat 8-10 hodin každou noc,” doporučuje doktor.

Zchlaďte se

Slzavé, svědící oči dokážou dítěti pořádně otrávit den. Vy jim ho ale můžete zkusit vylepšit studeným obkladem. “Pokud aplikujeme studený obklad na části těla, které svědí, podrážděné oblasti to uklidní. Pokud používáte kapky do očí nebo krémy na alergii, zeptejte se lékárníka, zda je můžete dát do ledničky, abyste dosáhli chladivého efektu,” dodává doktor.

Plnou párou vpřed

Pára už není jen pro wellness odpoledne s kamarádkami. Může pomoci vašim dětem v boji s alergiemi. Pára pomáhá stejně jako kuřecí vývar. Když vdechujeme horkou páru, usnadňujeme tak průchod nosní dutinou, díky čemuž se nám lépe dýchá. Pára může navíc zklidnit podrážděnou sliznici v nose, krku a plicích.

Životní styl - další články

Doporučujeme