Byt na největší jachtě světa bude stát 240 milionů korun. Zájem o luxusní lodě se zvedá, lidé chtějí soukromí

7. července 2021·Životní styl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Největší jachta na světě nabízí celkem 39 bytů. Ty nyní k prodeji dává americký podnikatel Carl Le Souef. Jeden příbytek vyjde v přepočtu 240 milionů korun a jachta se má na moře dostat v roce 2024. Kupující takového bytu bude mít k dispozici i vlastní vinný sklep.

Největší jachta má název Somio a její výstavba už začala. Loď je dlouhá 220 metrů a podnikatele vyjde v přepočtu na koruny asi dvanáct miliard. Informoval o tom deník Financial Times. Současnou největší jachtu na světě Azzam překoná ve své délce o čtyřicet metrů. Výroba této lodě vyšla v přepočtu na 13 miliard korun. Ročně si provoz vyžádá další asi miliardu korun.

Carl Le Souef šéfuje firmě Sommio Global, která se věnuje výzkumu a výrobě udržitelných technologií. Ve svém projektu ale spoléhá na to, že v budoucnu bude zájem po luxusní formě cestování. Jachta bude mít dle jeho slov i vinný sklípek, kam se vejde až deset tisíc lahví. Vlastníci luxusních apartmánů se budou moci těšit i na rozhovory s vědci, kteří zde budou kvůli svým výzkumům.

Poptávka stoupá

Zatím to vypadá, že o takový druh ubytování bude zájem. Společně BOAT International v posledních týdnech informovala o tom, že o podobné lodě byl extrémní zájem. V květnu letošního roku se prodalo 68 soukromých jachet, což je při pohledu do minulosti nejvyšší číslo za měsíc vůbec. Důvodem je především pandemie covid-19.

Pro miliardáře jsou lodě možností, jak uniknout před veřejností, pořádat zde soukromé akce a užívat si volný čas. „Prodeje už nějakou dobu rostou. Částky, které do stav lodí investoři aktuálně vkládají, jsou obrovské,“ řekl Sam Tucker ze společnosti Vessels Value. Svou jachtu si koupil i zakladatel společnosti Amzaon Jeff Bezos. Vyšla ho asi na 10,5 miliard korun.

Životní styl - další články

Doporučujeme