CESTOVÁNÍ: S Frekvencí 1 na kole: Zlínský kraj!

23. srpna 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Zlínský kraj se může pochlubit jednou z nejhustších sítí cyklostezek v republice. Ty jsou rozesety jak v samotném krajském městě, tak i po celém regionu.

Městem i přírodou

Ve Zlíně najdete bohatou síť cyklostezek, která se stále rozrůstá. Už příští rok se s centrem města spojí sídliště Jižní Svahy a to trasou od Baťovy vily až ke Družstevní ulici. Už téměř rok je v provozu cyklostezka spojující Otrokovice se Zlínem. Ta je vhodná pro cyklisty, ale také pro in-line bruslaře. Má příjemný asfaltový povrch o šířce tři metry.

Pavel Bulis z klubu Forever Cyklo Bulis, by cykloturistům doporučil páteřní cyklostezku, která kopíruje tok řeky Moravy. Začíná v Kroměříži a po proudu řeky dojedete do Otrokovic, kde začíná cyklostezka kopírovat Baťův kanál. Dostanete se až do Uherského Hradiště.

Cyklostezka kraj opouští na hranicích Ostrožské Nové Vsi. Tam se můžete vykoupat i v písečných jezerech. Cyklostezka je po celé délce asfaltová a vhodná i pro začátečníky. Po cestě také máte možnost občerstvit se na mnoha místech.

Krásný výhled

Úžasný výhled na horská panoramata nabízí cyklostezka Bečva. Ta začíná na Rožnovské Bečvě v Rožnově nebo na Vsetínské Bečvě, která začíná ve Velkých Karlovicích. Tam můžete jet pořád podél řeky. Stezka je vyasfaltovaná a vhodná pro celou rodinu.

Ve Valašském Meziříčí se pak obě cyklostezky spojují v jednu můžete pokračovat dál na Přerov. Cestou se určitě pokochejte výhledem na Beskydy, který se vám naskytne hlavně v údolí velkých Karlovic a pokud se chcete vykoupat, smočte se v tzv. Valašském Balatonu.

Ať už vyrazíte na kteroukoli cyklostezku nebo cyklotrasu, ve většině případů narazíte na velmi dobře upravený a pohodlně sjízdný terén. 

Přejeme vám, ať si projížďku po Zlínském kraji užijete!

Životní styl - další články

Doporučujeme