Čistota je pro ně alfou a omegou. Která znamení jsou posedlá úklidem?

23. října 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Profimedia)

Asi každý z vás se někdy setkal se zkratkou ODC neboli Obsedantně kompulzivní porucha. Tou trpí dvě až tři procenta populace a jejími příznaky mohou být i přehnané sklony k uklízení. Pojďme se serverem iReceptář.cz podívat, která znamení mají sklony k přehnanému úklidu.

Býk

Býci špinavé prostředí nemohou ani cítit. Jsou šílení na hygienu a jejich okolí musí být dokonale vydesinfikované. Pokud byste si nedej bože neumyli po příchodu do jejich domácnosti ruce, tak si pište, že to pořádně schytáte. Také mají vždy po ruce dezinfekční gely a ubrousky.

Kozoroh

Kozoroh je velmi pečlivé znamení. Miluje minimalistický životní styl a čistota je pro něj denním chlebem. I když je velmi klidní, tak skvrna, nepořádek na stole či podlaze je dokáže vytočit doslova do běla. Tak pozor!

Panna

Osoby narozené ve znamení Panny jsou puntičkáři. Ve všem musí mít perfektní pořádek. Dokonce jsou schopné komandovat i své okolí a kontrolovat ostatní, jestli si vše pečlivě uklidili.

Lev

Lev je čtvrtým znamením, které můžeme zařadit mezi pořádkumilovná. Nesnáší hory špinavého prádla a jsou schopni přerovnat skříň i několikrát do týdne. Jsou teritoriální, proto nemají rádi, když někdo vstoupí do jejich útočiště a zanechá tam po sobě nepořádek.

Váhy

Lidé narození ve znamení vah úklidem doslova žijí. Dokonce o čistotě poučují rádi druhé a o úklidu jsou schopni hovořit hodiny. Nároky jsou u nich opravdu vysoké a jen někteří lidé jejich přehnanou tendenci uklízet zvládají.

Životní styl - další články

Doporučujeme