Co dělat, když vás to v karanténě láká psát svým ex

29. dubna 2020·Životní styl·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto. Zdroj: Shutterstock

Většina z nás má v současnosti o něco více volného času, než obvykle. Někteří využívají volné chvilky k tomu, aby se naučili něco nového nebo rozvíjeli své oblíbené koníčky. Příliš mnoho volného času spolu s osamělostí v izolaci se ale může negativně podepsat na naší náladě. Co dělat, když nás to táhne napsat své/mu ex? Experti mají jasno. 

Příliš mnoho času na přemýšlení spolu s osaměním z izolace mohou snadno dovést člověka k rozjímání nad minulostí. Lidé začnou přemýšlet, co se s minulými láskami pokazilo, a nebo pocítí touhu obnovit spojení s někým, kdo jim kdysi býval velmi blízko. Než ale opět zkontaktujete svého expartnera nebo expartnerku, měli byste si to podle odborníků dobře promyslet.

V nejistých časech jsme zranitelní

“Během takto nejistých časů se cítíme velmi zranitelní. Takže je pochopitelné, že toužíme po kontaktu s někým, kdo nám byl kdysi blízký,” uvedla Dr. Elena Touroni z The Chelsea Psychology Clinic pro Metro.co.uk. “To může být ještě posíleno jakýmikoli pocity ztráty či osamělosti, které v současnosti zažíváme,” popsala.

Podle psycholožky je důležité nejprve zvážit všechna pro a proti, než své někdejší lásce opět napíšeme. “Jakkoli lákavé by to mohlo být, měli byste se vyvarovat takových situací, které by pro vás nakonec byly stresující a z dlouhodobého hlediska by vám akorát způsobily smutek,” doporučuje doktorka.

Na minulost se díváme zkresleně

“Pokud byl vztah emocionálně náročný už poprvé, doporučila bych důkladně si rozmyslet, jestli je to dobrý krok v už tak těžkých časech,” uvedla.

Podobně situaci vidí také vztahová koučka Carole Ann Rice. Podle ní může být touha napsat starým láskám pochopitelná, ale zrádná. “Když se to stane, měli bychom zvážit situaci s veškerou obezřetností, protože se na minulost díváme s nostalgickými růžovými brýlemi. Ale je tam důvod, proč vztah nevyšel,” myslí si.

Životní styl - další články

Doporučujeme