Jaké jsou ty nejbizarnější důvody k rozvodu? Právníci se podělili o největší perly!

1. srpna 2019·Články·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto. Zdroj: Shutterstock

Ačkoli většina z nás touží po spřízněné duši, ani svatba nemusí nutně znamenat, že jsme ji našli. V současnosti zhruba polovina manželství končí rozvodem. Důvodů pro ukončení vztahu může být celá řada, některé jsou ale tak podivné, že překvapily i samotné právníky.

Pokud děláte rozvodového právníka dostatečně dlouho, setkáte se během své kariéry s běžnými i méně obvyklými důvody, proč chce někdo ukončit své manželství. Některé jsou ale natolik podivné, že právníkům uvíznou v hlavě na pěkně dlouho a ještě po letech jsou zdrojem údivu a možná i pobavení. A právě o takové případy ze své praxe se nyní právníci rozhodli na internetu podělit.

V jednom diskusním vlákně na fóru Reddit se právníci vypsali ze svých nejpodivnějších zkušeností a nad některými případy opravdu zůstává rozum stát. “On se na svatbě opil a jí se to nelíbilo. Rozhodla se rozvést se s ním hned po líbánkách. Na ty jela bez něj,” napsal jeden.

“Jedna dáma se rozvedla se svým manželem po dvou měsících, protože jí k narozeninám koupil opal na iPad a ne drahé šperky, které si přála,” napsal další.

Spory přitom nemusely vzniknout jen mezi novomanžely. “Ženich se během svatby pohádal s rodinou nevěsty a o svatební noci se v pět ráno odstěhoval,” uvedl jiný. Další klient nemohl navzdory vší snaze snést jeden zvyk své nové paní. Ta totiž tak nahlas žvýkala, že si prý vyvinul komplex a doslova musel utéct pryč, kdykoli jedla.

Jiný manžel zase věřil, že ho chce jeho žena proklít kletbou z černé magie. Když však manželka osvětlila právníkovi původ jeho toerie, ten zůstal jen nevěřícně koukat. Pes, kterého muž ženě koupit, totiž počural koberec.

Některé páry rozžehnaly milostné problémy. Jedna manželka se například zapletla s patnáctiletým kamarádem svého syna. Manžel byl přitom sportovním trenérem obou chlapců. Během řízení bylo potřeba procházet všechny důkazy včetně kompromitujících SMS zpráv mezi manželkou a chlapcem. Právníka nejvíce zarazilo, že během čtení textovek manžel zčista jasna zahlásil, že si skočí na McRib a čtení tak mohlo pokračovat až po čtyřiceti minutách.

Jeden advokát se však podělil o skutečně bizarní případ. Manžel, který měl silnou vášeň pro zbraně, měl nutkavou potřebu používat je i při intimních chvílích v ložnici. Když mu však žena po čase již nechtěla dovolovat, aby nabitou zbraň používal jako “manželskou pomoc”, požádal muž o rozvod. Jeho žena uvedla, že s nenabitou zbraní by problém neměla, to však pro něj nebylo dost dobré.

Články - další články

Doporučujeme