Dámský klub: České děti tloustnou. Co s tím?

15. června 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Fastfoody a další nezdravé svačiny. I to způsobuje problém, který v České republice stále narůstá – dětskou obezitu. Co můžeme dělat pro to, abychom tento narůstající problém zarazili? Dnešní téma Dámského klubu.  

Tvrdý režim

Jestli se vaše dítko už zase nevejde do kalhot, pravděpodobně to vysává nejen vaši peněženku, ale také vás samotné. Jistě není jednoduché přihlížet tomu, jak se vaše ratolest obaluje tukem, proto s tím musíte něco udělat!

Na vině může být nejen příliš kalorická strava, ale také fakt, že dnešní děti spoustu času prosedí u počítače nebo u televize. V takovém případě je nutné změnit režim! Naordinujte dítku více pohybu, méně tučného a sladkého jídla, více ovoce a zeleniny. Také si s ním o celé věci promluvte a vysvětlete mu, jaká rizika přináší dětská obezita.

Odborná pomoc

Zkoušíte všechny formy promluvy, po dobrém ani po zlém to nejde, tak se obrátíte na odborníka? Je to správná cesta. V dnešní době můžete navštívit i přímo dětského obezitologa, který vaší ratolesti poradí a předepíše režim, který bude vaše mládě muset dodržovat. Sice to bude chtít pevné nervy a silnou vůli, ale výsledek jistě bude stát za to. 

A jak se dívají na dětskou obezitu moderátorky Dámského klubu?

Markéta: Já mám obrovské štěstí, že moje dcera miluje zeleninu a sladké nemusí. Neumím si představit, jak bych ohlídala, co přes den sní, od momentu, kdy se začala ze školy chodit  sama a vlastně se tím vymkla ostrému kontrolnímu oku matky 🙂

Aneta: Když je tlustý dospělý, je to jeho problém. Ať si sám rozhoduje zda zhubnout nebo čelit možným zdravotním potížím. Když je tlusté dítě, je to chyba a problém rodičů. A mělo by se to rázně řešit.  

A jaké jsou vaše zkušenosti? Už dnes mezi 16. a 17. hodinou na ně čekáme v Dámském klubu na Frekvenci 1. 

Životní styl - další články

Doporučujeme