Dámský klub: Jak vypadá poslední týden školáků před prázdninami?

25. června 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Prázdniny klepou na dveře a ve školách už se skoro neučí. Místo toho mají děti většinou bohatý program plný zábavy a sportu. V některých případech ale také musí napravovat škody, které v průběhu roku napáchaly.

Lepení a čištění

Za celý rok jsou školní lavice počmárané, poničené a upatlané od lepidla. Takovou spoušť nespraví pouhé otření mokrým hadrem. Je proto dobré nánosy z lavic oškrábat, odchlíplé lamino přilepit a lavice vrátit do slušného stavu.

A proč by to všechno měly řešit uklízečky nebo školník? Jsou tu přece šikovné dětské ručičky, které tu škodu napáchaly, tak by to měly umět i napravit. Taková soutěž o nejlépe vydrhnutou a opravenou lavici může děti motivovat. Stejně tak je dobré dát do pořádku knihy, které v dalším roce bude používat mladší ročník.

Bohatý program

Děti z horských oblastí jezdí na výlety do měst a městské děti zase do přírody. Tak vypadají na školách poslední dny školního roku. Učitelé s dětmi také často mívají kulturní nebo sportovní program. Když se otevře knížka nebo sešit, je to většinou jen proto, aby si děti připomněly, jak velký pokrok za celý rok udělaly. 

A jaké mají zkušenosti s posledními dny školy moderátorky Dámského klubu?

Markéta: Naše škola už má prázdniny, ale nevzpomínám si, že by dcera něco kdy lepila. Maximálně jsem dostala informaci, jakou knihu koupit novou. A o opravě lavic také nikdy nemluvila. Tak buď už je děti tolik neničí nebo na to má naše škola jiný systém 🙂

Aneta: Pamatuji si, ovšem velmi matně, že jsme odlepovali žvýkačky na lavicích a židlích. Teď by mě zajímalo, jak to děti mají. Páč mě dost šokovalo, že dnes jsou lavice super miniaturní, což znamená, že se na ně nedá nic lepit. A taky většinu vybavení do škol kupují rodiče. Takže je dost možný, že teď místo dětí na konci školního roku uklízejí právě rodiče. 

Podělte se s námi i vy o zkušenosti z posledních školních dnů. Už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1. 

Životní styl - další články

Doporučujeme