Dámský klub: Jak zabavit dítě při dlouhé cestě autem!

10. dubna 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Víkend na opačné straně republiky je lákavý. Méně lákavá už je cesta na místo. A pokud s sebou navíc máte malé dítě, může to být někdy hodně náročné. Frekvence 1 vám poradí jak na to.

Ideální podmínky

Ty se sejdou málokdy, ale můžete-li alespoň trochu ovlivnit třeba dobu odjezdu, udělejte to. U malých dětí se vyplatí jet na delší cesty přes noc. Většinu jízdy pak prospí. 

U malých dětí hraje velkou roli i autosedačka. Měla by být bezpečná, ale také pohodlná. Některé sedačky jsou vyrobeny z materiálu, který je omyvatelný, ale v letních měsících se v něm dítko peče.

V takovém případě je dobré sedačku vyložit beránčí kůží, která se dnes prodává i s průřezy na pásy autosedačky. Při delším cestování myslete na to, že je dobré dělat malé zastávky a v autě také pravidelně větrejte.

Osvědčené metody

Existuje pár tipů a triků, kterým můžete sobě i dětem cestu zkrátit. Pokud cestujete přes den, zásobte dítko jídlem, pitím a hračkami. Pro větší děti si na cestu připravte slovní a postřehové hry nebo do auta alespoň vezměte jejich oblíbené CD. Výhodu mají ty děti, kterým se v autě nedělá špatně. Těm můžete koupit nové číslo některého z dětských časopisů.

Umí moderátorky Dámského klubu zabavit dítě při dlouhém cestování?

Aneta: “To by mělo být jednoduché. Před cestou autem ho utahat, že bude spát nebo trocha piva či rumu do dudlíku, jak to dělávali naši prarodiče, a je klid, ne.

Markéta: “Když tak vidím Anetiny rady, jsem ráda, že má dcera jde už na střední školy a nepotřebuje od Anety hlídat. U nás při cestě autem fungovalo počítání aut určité barvy, sčítání a soutěžení, na jaké straně silnice bude víc aut. Do úpného zblbnutí jsme hrávali slovní fotbal.”

Máte nějaké triky, jak zabavit dítě při dlouhé jízdě autem? Podělte se o ně už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme