Dámský klub: Kupujete dovolenou rok předem nebo na last minute?

25. února 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Zimní sezóna sice stále ještě trvá, ale čas letí a vy už možná sníte o písečné pláži a mořských vlnách. Jste těmi, kteří už mají letní dovolenou koupenou nebo to necháváte na poslední chvíli? Dnešní téma Dámského klubu na Frekvenci 1.

Čím dřív, tím líp

Možná nemáte trpělivost na to čekat do posledního okamžiku, jestli na vás zbude vysněný zájezd a proto vybíráte zájezd ještě v průběhu zimních měsíců. Kolik za něj dáte už vás pak v létě nebudete tížit a tak se můžete těšit jen na skvělý dovolenkový zážitek. Pokud máte předstih, na dovolenou se můžete dostatečně připravit a také se vybavit informacemi těch, kteří už tam byli. Je tu ale riziko, že do doby, než pojedete na dovolenou cestovní kancelář zkrachuje, že v době dovolené budete mít sádru na ruce nebo že s přáteli, se kterými jste dovolenou objednávali, budete tou dobou rozhádaní.

Na poslední chvílí za nejlepší cenu

Pokud vítáte úsporu každé koruny, last minute nabídky zájezdů vám mohou ušetřit i pěkných pár tisíc. Na druhou stranu se vystavíte riziku, že vám váš vysněný zájezd uletí před nosem. Navíc ne všechny last minute jsou tak výhodné. Některé nabízí je malou slevu, jiné vás pak omezí v tom, že si třeba nemůžete připlatit za polopenzi a tak budete odkázáni na stravu v restauracích. Na druhou stranu jsou ale případy, kdy chytnete s partnerem poslední dvě místa v letadle a dovolenou budete mít skoro za hubičku.

A jak jsou na tom s nakupováním dovolených moderátorky Dámského klubu?

Markéta: „Umím se sbalit během chvilky kamkoli a cestování ihned vlastně miluju. Ale od chvíle, kdy jsem si v létě zamilovala pobyt na lodi na moři, je nutné mít nejpozději v únoru domluvenou posádku a zaplacené letenky, jinak dovolená v létě neklapne.“

Aneta: „Nerada plánuji a s mým stylem života to ani nejde. Takže když se naskytnou finance, dobrý nápad, fajn parta a čas na dovču, hledám lasty, balím kufry a hurá jedu.“

A jak jste na tom vy? O vaše zkušenosti se s námi podělte už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme