Dámský klub: Líčíte se denně nebo jen výjimečně?

3. února 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Patříte mezi ty, které se líčí denně do práce nebo si na make-upu dáte záležet jen když vyrážíte na party? Dnešní téma Dámského klubu Frekvence 1. Vysíláme ho mezi 16. a 17. hodinou.

Už za dob 1. dynastie používali Egypťané líčení. Masti, černidlo i rudou barvu si na tvář natírali všichni – tedy nejen ženy, ale i muži a děti. K odličení jim pak sloužila křída s olejem. Doba pokročila a dnes už se líčí pouze ženy.

Bez make-upu ani ránu

Možná máte pocit, že vaše bledá pleť potřebuje zvýraznit, máte úzké rty a tak jim dodáte objem rtěnkou nebo jste prostě jen ráda vždy pěkně upravená. Ve všech těchto případech se pravděpodobně líčíte denně. Pokud to tak je, pak si dejte záležet při výběru líčidel. Vaše pleť je make-upem zatěžována, proto je dobré vybrat si kvalitní přípravek. Při výběru správného kosmetického přípravku se vyhýbejte parabenům, ftalátům a také olovu, které bývá obsaženo ve rtěnkách. Přehánět byste to neměli ani s AHA kyselinami. Z toho, co si nanášíte na obličej se totiž až 60% vstřebá do těla.

Nalíčená jen výjimečně

Jestliže se líčíte jen na ples, na party nebo na významné rodinné události, pak tím šetříte svou pleť. Jste-li výrazný typ, nemusíte to příliš řešit. Pokud je vaše pleť bledá a obočí a řasy světlé, můžete se zvýraznit i jinak. Skvěle poslouží doplněk do vlasů nebo výrazný šátek kolem krku. Obojí podtrhne vaši přirozenou krásu.

A jak často se líčí moderátorky Dámského klubu?

Markéta: „Kdysi jsem se nelíčila, teď ale přišlo období, ve kterém se mnohdy sama sebe leknu a říkám si, proč děsit i ostatní, nevinné lidi. Tedy s heslem paní Růžičkové: “Neznám tě, ale umeju tě” si skoro denně nanesu obličej na ksicht a jdu.“

Aneta: „Do té doby, než jsem začala dělat na Frekvenci 1 jsem na sobě za celý můj 28letý život měla make-up jen 3x. A to hlavně proto, že mě líčení nebaví, pak také proto, že se mi zdá tuna patlátek pro pleť nezdravá. Navíc se raději vyspím, než abych vstávala o hodinu dříve a malovala si jiný obličej. A hodně na to měli vliv moji partneři. Protože se jim prý líbila moje přirozená krása. A je fakt, že jsem jako nenalíčená o muže nikdy neměla nouzi. Ovšem po třicítce se vše změnilo a teď se líčit musím, alespoň na ty večírky.“  

A co vy, milé dámy? Líčíte se denně nebo jen výjimečně? Na vaše názory čekáme už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme