Dámský klub: Pěstujete zeleninu doma, nebo ji kupujete?

2. března 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Ovoce a zelenina hnojená trusem nebo GMO? Asi každý zná odpověď na otázku, co je pro lidský organismus zdravější! Jaké ovoce-zeleninu upřednostňujete vy? Domácí "výrobu" nebo ze supermarketu? Téma dnešního Dámského klubu rádia Frekvence 1.

Geneticky modifikované vitamíny

I tak bychom mohli nazvat zeleninu, kterou dostaneme v supermarketech. Obrovské množství postřiků ovoce a zeleninu konzervuje natolik, že zvládne transport ze zahraničí a dozraje ve správou chvíli. O nějaké přirozené chuti si pak můžeme nechat jen zdát. To, jaký má taková potravina vliv na naše zdraví se někde bagatelizuje, jinde příliš zveličuje. Pravda bude asi někde uprostřed. I tak stojí za zvážení, co sobě a svým dětem koupíte.

Vím, co jím

Mít zahrádku, na které si můžete pěstovat co chcete, je skvělé. Takové pěstování ale znamená také spoustu práce, potažmo času. Pokud to můžete do zdravého ovoce a zeleniny investovat, pak je to chvályhodné. Vidina toho, že tím prospějete zdraví svému i vašich blízkých, vás také může hřát u srdce. 

A jak to mají s ovocem a zeleninou moderátorky Dámského klubu rádia Frekvence 1?

Aneta: „Nepěstuju nic a pěstovat nebudu! Jsem prostěměstská holka, ani nevím, kam bych dala skleník, takže pro mě pěstují supermarkety. A je to pohodlné, prostě něco potřebuješ, jdeš, koupíš a jíš.“

Markéta: „Mám za sebou období, kdy jsem pěstovala salátky a slimákům moc chutnaly. Pak jsem řádila s rajčaty, vytvořila jsem jim speciální truhlíky na střeše garáže. No a tam se za nimi slimáci nedostali, ale já moc často taky ne, takže úroda uschla. Dneska už na to kašlu a zeleninu kupuji.“

Tématu se věnujeme dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1!

 

Životní styl - další články

Doporučujeme